Registreer aanmelden
 
   
  Skip Navigation Links
Startpagina
Rentezoeker
Mijn rente op de voet
Bedrijvengids
Forum
Contact
 
 
Renteopdevoet.be - Forum  

◄ Alle rubrieken
◄ Terug naar 'Bankshoppen algemeen'

Termijnen bij bankshoppen
door Fienesse op zondag 26 februari 2012 - 15:06

Hallo,

Wij zullen deze week waarschijnlijk een compromis tekenen. Nu hadden wij enkele vragen in verband met het afsluiten van onze lening:

- Is het verstandig om nog voor het tekenen van de compromis een rentevoet te laten vastleggen bij de bank? We weten ongeveer over welk bedrag het zal gaan en ik had gehoord dat je nog steeds 10% mag afwijken van dit bedrag, met behoud van deze rentevoet.

- Vanaf wanneer begin je dan eigenlijk af te betalen? Is dat vanaf het moment dat de akte geschreven is bij de notaris?

- Deze rentevoet blijft dan geldig tot een bepaalde datum. Wat is de gangbare geldigheid van offertes bij banken? Wat gebeurt er dan als we op dat moment nog aan het bankshoppen zijn en deze termijn verstrijkt? Verlies je dan de aangeboden rentevoet of kan dit verlengd worden?

Alvast bedankt!
4001 keer bekeken - 3 antwoord(en)







tom
[ bankshopper ]
maandag 27 februari 2012
10:09
Inderdaad. Ik ging er van uit dat de akte volgende week passeert, het is de compromis.
Het zal dus inderdaad het einde van de maand zijn waarop je de akte ondertekende. Passeert de akte bijvoorbeeld 3 mei betaal je voor het eerst rond de 31e mei. Passeert de akte op 25 mei dan betaal je ook rond de 31ste. Wel is het zo dat het kapitaal en de intresten worden herbekeken naargelang het resterend aantal dagen in die eerste maand.


Fienesse
[ ]
zondag 26 februari 2012
21:54
Dag Tom,

Bedankt voor uw antwoord.

2. Dus we betalen af zodra de akte verleden is? Is eind maart dan niet te vroeg? Ik dacht dat dit ongeveer 3 maanden duurde?



tom
[ bankshopper ]
zondag 26 februari 2012
17:06
1. Het is zeker interessant als je een mooi voorstel hebt deze te laten vastleggen. Of je effectief het kredietdossier kan tekenen weet ik niet zeker, ik denk dat je een kopie van de ondertekende compromis nodig hebt om het dossier af te handelen.

2. Afbetalen zal gebeuren vanaf de akte passeert. Omgekeerd zoals bij huren betaal je je lening af op het einde van de verstreken maand. Bij huren betaal je voor de maand die komt.
Normaal gezien ga je dan pas eind maart de eerste keer moeten betalen.

3. Geldigheid van offertes hangt af van bank tot bank. Sommige banken hanteren enkele weken, sommige enkele maanden. Je kan wel nog tussen de compromis en de akte verder shoppen. Stel dat je nog een beter voorstel krijgt dan het reeds getekende akkoord. Dan kan je nog altijd veranderen. Je bent dan wel de dossierkosten kwijt verschuldigd bij de bank waar je reeds tekende.





  U moet zich aanmelden om te kunnen reageren op dit aanbod.


nog geen account?
 
Voorstel zoeken
Schuldsaldo toevoegen
Schuldsaldo zoeken

[ advertentie ]









www.renteopdevoet.be |  www.rodv.be |  disclaimer / gebruiksvoorwaarden |  adverteren
Renteopdevoet.be® - 2010