Registreer aanmelden
 
   
  Skip Navigation Links
Startpagina
Rentezoeker
Mijn rente op de voet
Bedrijvengids
Forum
Contact
 
 
Renteopdevoet.be - Forum  

◄ Alle rubrieken
◄ Terug naar 'Bankshoppen algemeen'

hoe starten met bankshoppen?
door MLA op donderdag 21 april 2011 - 7:15

Hallo,

samen met mijn vriend heb ik pas een compromis ondertekend, en wij beginnen dus aan de zoektocht naar een goede rentevoet.
Wij zijn van plan om naar onze eigen banken te gaan (die van mij en die van hem) om een voorstel te bekomen, maar dan. Ik vraag me af welke banken we best nog bezoeken en op basis waarvan we de keuze kunnen maken. Hoe beslisten jullie welke banken te bezoeken?
Is het trouwens mogelijk om gewoon een bank binnen te stappen zonder afspraak, of werkt dat echt niet?

bedankt!

M
2746 keer bekeken - 2 antwoord(en)







Enigma007
[ bankshopper ]
zondag 8 mei 2011
18:38
Ik ben net als eerste naar mijn eigen bank gegaan aangezien ik daar al m'n hele leven klant ben. Ik heb afgesproken dat ze als eerste een concurrentieel voorstel mochten doen en dat ik na mijn bankshopavontuur nogmaals bij hen ging langskomen. Op die manier mogen ze extra effort doen om onder de bedongen rentevoet te gaan en je als klant te houden. Met de andere banken heb ik open kaart gespeeld: ze moesten me meteen een 'best and final offer' doen en ze weten dat de thuisbank eenmalig een lager bod mocht doen. Ik wilde vermijden dat je steeds pingpong speelt tussen 2 of meer banken.

Veel banken vroegen welk tarief ik al had (om er dan wsl 0.01 of 0.02 onder te duiken) maar daar ging ik niet op in: ze moesten telkens zelf hun laagste prijs geven. Ik heb meermaals gemerkt dat de rentevoeten dan plots met stappen 0.05 of 0.10 dalen ipv 0.01 of 0.02....


tom
[ bankshopper ]
donderdag 21 april 2011
11:01
Dag MLA.
Ik zou, mocht ik jou zijn eerst starten met de niet-thuisbanken. Eens je enkele voorstellen hebt ga je met de beste voorstellen naar jouw thuisbank. Als ze een voorstel willen doen zullen ze als thuisbank toch een extra moeite moeten doen om hieronder te gaan.

Binnen gaan zonder afspraak is soms mogelijk maar vaak is de verantwoordelijke voor woonkredieten een druk bezet persoon en zal je meestal te horen krijgen dat je een afspraak moet maken. Afhankelijk van in welke regio je woont natuurlijk. In een dorp zal dit anders liggen dan in een grootstad.

Ga zeker ook langs enkele zelfstandige kantoren (niet gesalarieerde kantoren). Zelfstandigen durven/kunnen/willen soms iets verder gaan om extra klanten te winnen.





  U moet zich aanmelden om te kunnen reageren op dit aanbod.

 
 

nog geen account?
 
Voorstel zoeken
Schuldsaldo toevoegen
Schuldsaldo zoeken

[ advertentie ]









www.renteopdevoet.be |  www.rodv.be |  disclaimer / gebruiksvoorwaarden |  adverteren
Renteopdevoet.be® - 2010