Registreer aanmelden
 
   
  Skip Navigation Links
Startpagina
Rentezoeker
Mijn rente op de voet
Bedrijvengids
Forum
Contact
 
 
Renteopdevoet.be - Forum  

◄ Alle rubrieken
◄ Terug naar 'Bankshoppen algemeen'

'De Truuken van de foor'
door ljilekor op dinsdag 11 augustus 2009 - 2:26

Beste Shopper, We proberen on allen maximaal te informeren en voor te bereiden bij het onderhandelen van een hypotheek. Als 'geinformeerde leek' is het in de praktijk moeilijk om voordelige en (dikwijls op termijn) nadelige condities van elkaar te onderscheiden. Zoals bewezen, halen de 'creatieve banken' alles uit de kast om zo hoog mogelijke winsten te halen. Bovendien zitten we momenteel in een uitzonderlijk onzekere periode. Deze thread werd opgestart om de consument kredietnemer te beschermen en te helpen bij het onderhandelen van een hypotheek. > Wat zijn de frequent, door banken toegepaste 'listen'? > Hoe kan ik bepaalde pitfalls vermijden? > Wat overkwam u en hoe liep het af? > ... We zijn helemaal niet geinteresseerd in illegale praktijken. We bedanken U bij voorbaat voor uw bijdrage.
3228 keer bekeken - 8 antwoord(en)







scorpion
[ ]
maandag 17 augustus 2009
10:10
KBC is ook zo'n voorbeeld van hoe het niet moet. Ze stellen aanvankelijk een hoge rentevoet voor, maar als je genoeg gaat bedelen dan kunnen ze precies toch ineens lager. Bovendien vertellen ze simpelweg grove leugens... zoals de jaarlijkse rentevoet is gestegen... om dan te moeten toegeven dat ze gewoon hun marges verhoogd hebben. Diene bankdirecteur van KBC was gewoon arrogant ! Dus voor mijn part mag KBC , Fortis bis worden

tom
[ bankshopper ]
woensdag 12 augustus 2009
9:31
@luchan: Dan zou iedereen een voorbeeld moeten nemen aan jullie ;-) Uit ervaring weet ik gewoon dat je bij de ene instelling bijna alles zelf moet vragen en bij de andere inderdaad effectief veel informatie krijgt. Het zal zijn dat jullie instelling bij de laatste hoort. Dexia is een mooi voorbeeld van hoe het in mijn ogen niet moet. Ze geven je een voorstel en zeggen zelf dat ze lager kunnen als je met een beter voorstel afkomt. Dan voel je je de eerste keer toch enorm in de zak gezet. (pardon my french).

luchan
[ ]
woensdag 12 augustus 2009
9:13
tom De shopper is er bij ons zeker niet beter van af dan de onwetende , omdat ik aan iedereen die info vraagt over woningkredieten altijd de beste voorwaarden die ik kan voorstellen ook doe. Het heeft dus geen enkele zin om bij mij terug te komen om nogmaals te komen zeuren over een nog lagere rente, omdat ik direct de laagste tarieven meegeef. En dat doe ik al jaren met succes. Op 10 klanten die bij mij komen om een voorstel te vragen komen er 9 terug om te tekenen.

tom
[ bankshopper ]
dinsdag 11 augustus 2009
16:58
@luchan: Voor een startende bankshopper is het vooral onwetendheid de boosdoener. Ik ben ervan overtuigd dat je als goed geïnformeerde shopper een beter tarief of globaal voorstel kan krijgen dan als complete leek. En aangezien de meeste banken niet de tijd (of goesting) hebben om hun potentiële klanten optimaal in te lichten (er zijn uitzonderingen) moeten we ons zelf behoeden voor mogelijke valkuilen. Kennis is macht (om het wat extreem uit te drukken), dus hoe meer kennis of ervaring we kunnen delen, hoe sterker we in onze schoenen staan. That's all.

luchan
[ ]
dinsdag 11 augustus 2009
14:28
tom ik weet dat bepaalde banken vorig jaar noodgedwongen zijn moeten stoppen met hun promo-tarieven voor woningkredieten. Zij verkochten gewoon met verlies. Ik denk niet dat iemand hiermee gebaat is, omdat het toch ten koste van de spaarder is. De woningkredieten zijn aan heel strenge regels onderworpen en de tarieven spelen met de concurrentie. Wie te duur is wordt er gewoon uitgerangeerd. Wat niet wil zeggen dat tarief het enige waarop een woningkrediet gebaseerd is.

tom
[ bankshopper ]
dinsdag 11 augustus 2009
12:34
@luchan: Het feit dat het over de belangrijkste investering gaat in een mensenleven en bvb niet over de aankoop van een blikje cola zorgt ervoor dat de mensen zeer sterk op hun hoede zijn. Mochten er duidelijkere richtlijnen zijn (zoals bijvoorbeeld bij spaarboekjes) dan zou het wantrouwen misschien minder groot zijn. De economische crisis, het redden van banken met belastingsgeld en de krantenkoppen waarbij enorme bonussen uitgereikt worden zorgen natuurlijk niet voor meer vertrouwen.. Ik kan best geloven dat in sommige gevallen de banken niet lager kunnen, maar zoals we hier al veel voorstellen zien passeren hebben, meestal wel.

luchan
[ ]
dinsdag 11 augustus 2009
11:30
ik zelf werk bij een grote belgische bank en doe de gesprekken voor woningkredieten. Ik doe dit al 21 jaar en nog altijd denken de klanten dat wij er zijn om hen op te lichten. Denken jullie werkelijk dat de banken zoveel verdienen aan een woningkrediet? De allerlaagste tarieven die wij voorstellen zijn inderdaad de allerlaagste. Het zou niet de eerste keer zijn dat klanten bij ons komen en zeggen dat zij elders een beter tarief krijgen. Als wij hen dan zeggen dat wij niet meedoen met dit opbod, dan komen zij toch bij ons tekenen. Waarom denk je? Omdat zij gewoon bluffen en denken dat wij daarin lopen. Vergeet niet dat een bank winst moet maken en denk eens hoeveel mensen leven van de banksector.

tom
[ bankshopper ]
dinsdag 11 augustus 2009
8:07
Of the top of my head.. 1. Het opnemen van bepaalde producten 'als voorwaarde' voor de betere rentevoet (zoals brandverzekering, ssv). Eens men één van deze producten opzegt verdwijnt ook het 'voordeeltarief'. 2. Dit is het allerlaagste wat wij u kunnen geven (haha). 3. Dit scherm of papier zou u normaal niet mogen zien maar voor één keer.. 4. De verantwoordelijke voor de SSV is er momenteel niet. We gaan die dan wel uitrekenen eens de papieren voor de lening in orde zijn.. 5. Sociale woonkredieten zijn niet altijd het voordeligst 6. Uitkijken of men werkt met de jaarlijkse of de maandelijkse rentevoet bij variabele formules. Of men met 2 cijfers of 4 cijfers na de komma werkt. and so on..




  U moet zich aanmelden om te kunnen reageren op dit aanbod.

 
 

nog geen account?
 
Voorstel zoeken
Schuldsaldo toevoegen
Schuldsaldo zoeken

[ advertentie ]









www.renteopdevoet.be |  www.rodv.be |  disclaimer / gebruiksvoorwaarden |  adverteren
Renteopdevoet.be® - 2010