Registreer aanmelden
 
   
  Skip Navigation Links
Startpagina
Rentezoeker
Mijn rente op de voet
Bedrijvengids
Forum
Contact
 
 
Renteopdevoet.be - Forum  

◄ Alle rubrieken
◄ Terug naar 'Herziening woonkrediet'

Daling variabele rentevoet 2011
door magda85 op donderdag 20 oktober 2011 - 13:48

Mijn vraag is of het mogelijk is dat bij herziening van een jaarlijks variabele rentevoet in 2011 dat deze rentevoet nog is gedaald ten opzicht van 2010? Wijzelf hebben een lening met vaste rentevoet afgesloten in 2010 en ik ben voor mezelf even aan het bekijken of we een goede beslissing hebben genomen toen en of we al dan niet beter zouden zijn afgeweest als we een jaarlijks variabele rentvoet hadden genomen. Als ik afga op de berekening aan de hand van referte-index (nieuwe rentevoet= start rentevoet + (huidige referte-index - start referte-index), is het nooit mogelijk dat een jaarlijks variabele rentevoet in 2011 zal gedaald zijn ten opzichte van 2010 aangezien de referte-indexen van 2010 in elke maand steeds lager hebben gelegen dan die van 2011.
Klopt deze redenering?
2955 keer bekeken - 1 antwoord(en)







tom
[ bankshopper ]
donderdag 20 oktober 2011
13:55
Het klopt dat wanneer je in 2010 een lening met (jaarlijks) variabele rentevoet afgesloten hebt de kans bijzonder klein is dat je rentevoet ooit gaat dalen. De referte indexen stonden toen op hun laagste pijl ooit. When you're down, the only way is up. En ik denk dat dit ook van toepassing is voor iedereen die toen voor variabel koos.

Toegegeven, de rentevoeten stonden verleidelijk interessant (2,2% soms). Maar wees er maar zeker van dat eens de economie weer aanzwengelt deze rentevoeten naar hun maximum zal stijgen. Banken namen toen in die periode ongekende marges op hun variabele leningen.

Afhankelijk van welke vaste rentevoet je toen afsloot kan het wel interessant zijn om vandaag eens doe oefening te maken voor een herziening.






  U moet zich aanmelden om te kunnen reageren op dit aanbod.


nog geen account?
 
Voorstel zoeken
Schuldsaldo toevoegen
Schuldsaldo zoeken

[ advertentie ]









www.renteopdevoet.be |  www.rodv.be |  disclaimer / gebruiksvoorwaarden |  adverteren
Renteopdevoet.be® - 2010