Registreer aanmelden
 
   
  Skip Navigation Links
Startpagina
Rentezoeker
Mijn rente op de voet
Bedrijvengids
Forum
Contact
 
 
Renteopdevoet.be - Forum  

◄ Alle rubrieken
◄ Terug naar 'Bankshoppen algemeen'

Renteverschil met of zonder SSV, brandverz. etc.
door Achel op zondag 14 november 2010 - 11:11

Beste lezer,
Hoeveel rente verschil rekenen geldverstrekkers tussen hypotheken MET of ZONDER SSV, brandverzekering, loondomiciliering, zichtrekening enz.
Wij kregen vorige week een rente van 2.75% aangeboden voor een lening van 200.000 euro voor een periode van 25jaar met 'variabele' rente (1-1-1), maar omdat we reeds een zeer voordelige overlijdensrisicoverzekering hebben, is een SSV voor ons niet nodig. Hierdoor ging de rente echter omhoog naar 3,10%, dus een verschil van 0.35%!! Dat scheelt op jaar basis iets van 550 euro per jaar.
Zijn dit soort verschillen normaal?
Omdat wij schrokken van dit grote verschil, zou deze bank ons misschien een rente van 2.95% kunnen bieden. Komende week ga ik eerst maar eens langs bij ING, Centea, BNPFortis en DeFa. We hopen op een beter voorstel.
Graag verneem ik van anderen wat hun ervaringen zijn in rentepercentage met of zonder opties, want hier wordt kennelijk erg veel geld aan verdient.
1987 keer bekeken - 1 antwoord(en)







tom
[ bankshopper ]
zondag 14 november 2010
12:19
Beste Achel,

In je contract die je afsluit staan er meestal twee tarieven. Een basisrentevoet en een rentevoet met extra korting. Deze korting is meestal voorwaardelijk aan het afsluiten van bijproducten zoals een zichtrekening, schuldsaldoverzekering, brandverzekering, visakaart, etc etc. Afhankelijk van bank tot bank en volgens je profiel kan je hierover onderhandelen. Meestal is het verschil tussen het basistarief en het tarief met kortingen rond de 0,5%. Van zodra je niet meer voldoet aan één van de voorwaarden voor deze korting mag de bank het tarief met 0,5% omhoog laten gaan.

Het is een soort van 'toegestane' koppelverkoop binnen het wereldje van de banken.

Mag ik je er nog op wijzen dat het momenteel interessanter is om te kijken naar de vaste rentevoeten dan naar de variabele. Je 3,10% zou wel eens 6,10% kunnen worden als je pech hebt. (lees ook eens meer uitleg over de referte index: http://www.rodv.be/watishet/Begrip.aspx?wihid=4H7Eu1irvlY=

Groeten Tom





  U moet zich aanmelden om te kunnen reageren op dit aanbod.


nog geen account?
 
Voorstel zoeken
Schuldsaldo toevoegen
Schuldsaldo zoeken

[ advertentie ]









www.renteopdevoet.be |  www.rodv.be |  disclaimer / gebruiksvoorwaarden |  adverteren
Renteopdevoet.be® - 2010