Registreer aanmelden
 
   
  Skip Navigation Links
Startpagina
Rentezoeker
Mijn rente op de voet
Bedrijvengids
Forum
Contact
 
 
Renteopdevoet.be - Forum  

◄ Alle rubrieken
◄ Terug naar 'Bankshoppen algemeen'

Hypotheekvoorstellen uitwisselen
door flux3630 op zaterdag 31 december 2011 - 13:17

We zijn momenteel aan het bankshoppen en zoals algemeen bekend is, is onderhandelen met een bank een must. Echter, er wordt steeds een concrete voorstel op papier gevraagd ter staving van onze bewering.

Vandaar dat ik deze vraag hier stel. Heeft iemand een betere voorstel dan wat wij tot nog toe hebben ontvangen en deze (eventueel ontdaan van persoonlijke gegevens) aan ons kunnen bezorgen? Het mogen ook foto's zijn van het voorstel. De voorstellen zouden wel recent moeten zijn (afgelopen 2, max 3 weken) aangezien de rente aanzienlijk is gestegen in deze periode).

We hebben nu een voorstel van 4,16% vast op 25jr en quotiteit van 100%. Leenbedrag is ongeveer 220000. Hierbij horen de normale 'engagementen': Brandverzekering, SSV's (zowel man als vrouw) en loondomiciliëring/zichtrekening.

Er is me ook verteld dat naar de aanloop naar Batibouw toe, de rente wat stijgt en na afloop deze iets zal dalen. Is het misschien verstandig om sowieso te wachten tot na Batibouw?

Alvast vriendelijk bedankt en aan iedereen een gelukkig en gezond 2012 gewenst!
2637 keer bekeken - 3 antwoord(en)







Lenatja
[ bankshopper ]
zaterdag 21 januari 2012
8:03
een voorstel van 4,16% klinkt al niet slecht in onze oren aangezien wij op dit moment een voorstel hebben van 4,60% vast. Schandalig veel! Maandag naar 2 andere banken met het voorstel van de eerste bank en we zien wel.

Wurfel
[ bankshopper ]
vrijdag 20 januari 2012
21:20
Ik ben nu zelf een groentje, maar ik zou zeggen : vraag concrete info over de schuldsaldoverzekering, brandverzekering, ... Ik heb mijn lening onlangs laten herzien en viel achterover van het verschil in schuldsaldoverzekering. Ik zat bij mijn bank blijkbaar bij een enorm dure ssv. Ik moet voor beiden meer dan 400 Euro per jaar betalen voor de gehele rest van de looptijd (20 jaar) met soms een onverklaarbare piek naar boven. Daar wordt gewoon niet naar gekeken. Nu betaal ik 10 jaar 260 Euro per jaar. Een gigantisch verschil. mijn brandverzekering is een pak goedkoper.
Op het eerste zicht lijkt het "onnozel" om dan te kijken naar het verschil tss 4,13 en 4,16. Ze geven u 4,13, maar zetten u op andere manieren "te kakken". kijk ook eens naar de variabelen. De referte-index van de leningen nu is die van december normaal gezien en is voordelig om voor variabele formules te gaan imo. Vraag dan wel zeker welke ref.index geldt. Ref. index/ssv zijn belangrijker dan procenten.


benoche
[ bankshopper ]
donderdag 19 januari 2012
21:04
Dat van Batibouw is mij ook gezegd al moet je ook wel kunnen wachten wat niet mijn geval was. Bij ING wordt de rente wekelijks op dinsdag aangepast. En deze is deze week gezakt van 4,10% naar 3,95% in mijn geval




  U moet zich aanmelden om te kunnen reageren op dit aanbod.


nog geen account?
 
Voorstel zoeken
Schuldsaldo toevoegen
Schuldsaldo zoeken

[ advertentie ]









www.renteopdevoet.be |  www.rodv.be |  disclaimer / gebruiksvoorwaarden |  adverteren
Renteopdevoet.be® - 2010