Registreer aanmelden
 
   
  Skip Navigation Links
Startpagina
Rentezoeker
Mijn rente op de voet
Bedrijvengids
Forum
Contact
 
 
Renteopdevoet.be - Forum  

◄ Alle rubrieken
◄ Terug naar 'Herziening woonkrediet'

herziening bijzelfde bank: notariskosten of niet ?
door spetsnaz op zondag 4 maart 2012 - 11:23

Ik overweeg mijn huidige lening bij Argenta (zie andere topic http://rodv.be/forum/Vraag.aspx?qid=XRlVZVAxhd0=) te laten herzien.
Als ik mijn lening laat herzien en bij Argenta blijf, moet ik dan notariskosten betalen ? Volgens hen wel maar ik lees vaak dat niet zo is als je bij dezelfde bank blijft.
De akte vermeldt inderdaad de intrestvoet dus die akte zou dan inderdaad niet meer geldig zijn.. Kan een akte eigenlijk niet gewoon aangepast worden ?

Kan iemand dit voor mij verduidelijken ?

Bedankt.

Paul
6075 keer bekeken - 4 antwoord(en)







spock2
[ bankshopper ]
maandag 11 juni 2012
11:19
sade81,
Je moet dit anders aanpakken.
Eerst de andere banken aflopen.
Berekenen hoeveel de extra kosten zijn om van bank te veranderen.
Deze extra kosten zal je gewoon bijlenen.

En pas dan naar je eigen bank gaan. Met je voorstel en je berekening (=hoeveel betaal je af als je de extra kosten gewoon bijleent, je zal merken dat die extra kosten eigenlijk niet zoveel voorstellen bij de afbetaling).

Ik kan ook moeilijk geloven dat je eigen bank bereid is je lening (intern) te herfinancieren zonder wederbeleggingsvergoeding te vragen.


sade81
[ bankshopper ]
maandag 11 juni 2012
11:02
Ik ben verleden week naar de bank gegaan om mijn vaste rentevoet te herzien, leen momenteel aan 4,83% vast op 30j. Het antwoord wat dat ik kreeg was dat ik 350 euro dossierskosten moest betalen en meer niet, dus dat was wel ideaal ik dacht direkt doen ;-) maar de rente die ik kreeg was 4,63% dus absoluut niet wat dat je hier op de site terug vindt, want zij weten verdomd goed als je van bank veranderd dat de kosten voor ± 7500 euro oplopen en daar profiteren ze van. Een vriend van mij heeft bij dezelfde instelling een rentevoet van 3.86% op 30j. gekregen omdat hij nog geen klant was.

Dus het moraal van het verhaal je bent altijd gekloot


antaios
[ bankshopper ]
vrijdag 1 juni 2012
20:51
Beste,

Als je een nieuwe hypotheek aangaat zal eerst de oude eerst moeten geschrapt (handlichtingkost) worden en de nieuwe overgeschreven moeten worden in het register van het kantoor van bewaring van hypotheken. Dit kan alleen via de notaris, wat dus een zekere kost met zich mee brengt.

Wederbeleggingsvergoeding is mogelijk iets wat je in commerciële onderhandelingen met de bank zou kunnen laten vallen.

Veel succes.


kleuren
[ bankshopper ]
vrijdag 1 juni 2012
17:45
Hallo,

Ik overweeg ook om mijn lening te herzien. Ben hier afgelopen week mee bezig geweest. Na mijn eerste mailtje naar de bank toe, kreeg ik ook te horen dat de notaris en wederbelegging etc. al gauw tot 8000 euro kon oplopen en dat het dus bijna niet de moeite was.

Ik antwoorde hierop, dat als je bij dezelfde bank blijft, je dit toch niet verplicht bent. Had ik ook van horen zeggen.

Het antwoord dat daarop kwam was dat het inderdaad "ineens" niet echt hoefde. Ik had meer het gevoel van verdorie die weet dat, dus kon men daar natuurlijk ook niet op antwoorden dat het wel moest.

Het zou meer een soort "gebaar" zijn van de bank. Wel heb ik het idee dat als mensen dit voor waar nemen ze wel meer extra centen uit hun zak moeten toveren en dat is nou net niet de bedoeling.

Je moet dus echt wel opletten!









  U moet zich aanmelden om te kunnen reageren op dit aanbod.

 
 

nog geen account?
 
Voorstel zoeken
Schuldsaldo toevoegen
Schuldsaldo zoeken

[ advertentie ]









www.renteopdevoet.be |  www.rodv.be |  disclaimer / gebruiksvoorwaarden |  adverteren
Renteopdevoet.be® - 2010