Registreer aanmelden
 
   
  Skip Navigation Links
Startpagina
Rentezoeker
Mijn rente op de voet
Bedrijvengids
Forum
Contact
 
 
Renteopdevoet.be - Forum  

◄ Alle rubrieken
◄ Terug naar 'Bankshoppen algemeen'

Vaste rentevoet of 5/5/5-variabel
door wmkdb op woensdag 10 november 2010 - 14:12

Beste,

Voor de aankoop van onze eerste woning hebben wij een aantrekkelijk aanbod gekregen: 3,58% vaste rentevoet en 2,95% variabele (5/5/5) rentevoet. Beide voorstellen hebben betrekking op een lening van € 210 000 en een termijn van 25 jaar. Daar het gaat om een eerder bescheiden woning, is de kans reëel dat we na 5 jaar zullen verhuizen.

Gegeven bovenstaande, naar wat gaat jullie voorkeur uit? Indien ik nu leen aan een vaste rentevoet en na bv. 5 jaar een nieuwe woning aankoop, dien ik dan een nieuwe lening af te sluiten (aan de rentevoet van dat moment) of kan ik terugvallen op mijn bestaande lening (en rentevoet). Indien ik bij aankoop van een nieuwe woning inderdaad een nieuwe lening moet afsluiten, dan veronderstel ik dat het verstandig is om op dit moment een variabele rentevoet te nemen?

Bedankt!
2667 keer bekeken - 2 antwoord(en)







wmkdb
[ bankshopper ]
woensdag 10 november 2010
15:28
Bedankt voor je (helder) antwoord!

tom
[ bankshopper ]
woensdag 10 november 2010
15:20
Je kan een hypotheekwissel doen waarbij het in waarborg gegeven pand (voor de hypotheek) omgewisseld wordt met het nieuwe pand. Je kan dan dus verder blijven lenen aan de verkregen rentevoet van destijds. Stel dat er op dat moment er zich nog interessantere aanbieden voordoen dat hetgeen je vandaag verkregen hebt kan je een lichting van de hypotheek doen en een nieuwe lening afsluiten.

Volgens mij ben je beter af met een vaste rentevoet gezien de zeer lage referte indexen momenteel. Indien je echt zeker bent van op zo'n korte termijn weer te verkopen zou ik kijken naar een lening met vaste kapitaalsdelgingen. Daar betaal je elke maand hetzelfde kapitaal af met een variabel deel intresten. Zo ben je zeker dat je na 5 jaar al 1/5e van het kapitaal hebt afgelost. Dit natuurlijk alleen als het financieel haalbaar (draagbaar) is voor jullie.





  U moet zich aanmelden om te kunnen reageren op dit aanbod.


nog geen account?
 
Voorstel zoeken
Schuldsaldo toevoegen
Schuldsaldo zoeken

[ advertentie ]









www.renteopdevoet.be |  www.rodv.be |  disclaimer / gebruiksvoorwaarden |  adverteren
Renteopdevoet.be® - 2010