Registreer aanmelden
 
   
  Skip Navigation Links
Startpagina
Rentezoeker
Mijn rente op de voet
Bedrijvengids
Forum
Contact
 
 
Renteopdevoet.be - Forum  

◄ Alle rubrieken
◄ Terug naar 'Bankshoppen algemeen'

het fiscaal zo interessant mogelijk maken
door seppe_G op donderdag 27 januari 2011 - 21:09

Hallo,
Wij zijn een jong koppel die binnenkort gaan bouwen. We zijn van plan om een beperkt bedrag te gaan lenen, daar we een groot eigen vermogen hebben en onze ouders het huis gaan zetten.
Eerst hadden we het idee gewoon € 60000 te gaan lenen en om 10 jaar af te betalen. Daarna kwamen we via de bank op het idee om 2 leningen aan te gaan. één lening met 10jaar afbetaling en 1 lening op 20 jaar afbetaling. Dit om steeds het fiscaal mandje net te kunnen vullen met onze afbetalingen per jaar.

Met een max. fiscale van 2880€/jaar per persoon de eerste 10 jaar, en 2100€/jaar per persoon de volgende 10 jaar. Dat zou dan ook ineens het bedrag zijn dat we per jaar afbetalen: € 5760/jaar de eerste 10 jaar, € 4240/jaar de resterende 10 jaar.

Omgezet naar lening geeft dat het volgende:
€ 12800 lenen over 10 jaar met rentevoet van 3,54%
€58000 lenen over 20 jaar met rentevoet van 4,24%

Als ik dat nu ingeef bij "bereken mijn belastingsvoordeel' op hoeveelkostmijnhuis.be, blijkt dat mijn fiscaal mandje niet helemaal gevuld doordat ik zogezegd minder afbetaal door inflatie ? Moet ik hier inderdaad rekening mee houden (en waarom) en moet ik het te lenen bedrag dan opkrikken ?

Alvast bedankt voor alle informatie !

2512 keer bekeken - 2 antwoord(en)







seppe_g
[ bankshopper ]
vrijdag 28 januari 2011
9:25
Thnx !

Het lijkt me dus interessant om toch een marge te nemen op het fiscaal mandje. Even want optimaliseren en kijken waar we uitkomen.

Seppe


tom
[ bankshopper ]
donderdag 27 januari 2011
21:42
Dit komt omdat die maximum fiscaale inbreng ook elk jaar opgekrikt wordt door de inflatie. Nu is dat 2880 euro, volgend jaar kan dat 2920 euro zijn enz. Soms is er meer inflatie, soms minder. Dus als je zeker wil zijn moet je er vanuit gaan van een standaard inflatie van 2%.

De te ontlenen bedragen wat opkrikken is een optie. Je kan natuurlijk ook je fiscaal voordeel uit andere dingen halen met het geld dat je niet investeert in je woning. Via pensioensparen of andere fiscaal(vriendelijke) formules.





  U moet zich aanmelden om te kunnen reageren op dit aanbod.

 
 

nog geen account?
 
Voorstel zoeken
Schuldsaldo toevoegen
Schuldsaldo zoeken

[ advertentie ]









www.renteopdevoet.be |  www.rodv.be |  disclaimer / gebruiksvoorwaarden |  adverteren
Renteopdevoet.be® - 2010