Registreer aanmelden
 
   
  Skip Navigation Links
Startpagina
Rentezoeker
Mijn rente op de voet
Bedrijvengids
Forum
Contact
 
 
Renteopdevoet.be - Forum  

◄ Alle rubrieken
◄ Terug naar 'Herziening woonkrediet'

herziening variabel naar vast
door sfromb op woensdag 22 augustus 2012 - 21:21

Graag jullie advies:
In 2010 heb ik een lening afgesloten bij KBC met variabele rentevoet - jaarlijks herzien - 2.65% met referteindex 0.8 en max rentevoet 5,3%. Dit jaar heb ik 2,78%. Ik heb 115000 geleend en nu nog ca 107000 af te betalen.

Ik ben nu op zoek naar een vaste rentevoet. Bij Kbc zelf zeggen ze dat ze niet onder de 5% kunnen gaan. Ben andere banken gaan bekijken en heb voorlopig het beste voorstel bij centea van 3,72%. Is dit interessant om te herfinancieren, rekeninghoudend met de kost van Ca 5000 euro om van bank te veranderen?
2537 keer bekeken - 1 antwoord(en)







tom
[ bankshopper ]
woensdag 22 augustus 2012
21:44
Momenteel kan je vrij veel kapitaal aflossen door je lage rentevoet. Hou er rekening mee dat we nog niet direct uit de crisis geraken dus met wat chance hou je die lage rentevoet nog een jaar of twee. Uiteraard heb ik ook geen glazen bol.

Je kan zelf de berekeningen maken via onze rekenmodules. Als je liever zekerheid hebt kies je voor vast. Als je een berekende gok wil wagen hou je nog even je variabele.

Als de huidige referte A index nog even zo laag blijft dan kan je volgende herziening wel heel mooi worden en ga je eerder richting 2% rentevoet.





  U moet zich aanmelden om te kunnen reageren op dit aanbod.


nog geen account?
 
Voorstel zoeken
Schuldsaldo toevoegen
Schuldsaldo zoeken

[ advertentie ]









www.renteopdevoet.be |  www.rodv.be |  disclaimer / gebruiksvoorwaarden |  adverteren
Renteopdevoet.be® - 2010