Registreer aanmelden
 
   
  Skip Navigation Links
Startpagina
Rentezoeker
Mijn rente op de voet
Bedrijvengids
Forum
Contact
 
 
Renteopdevoet.be - Forum  

◄ Alle rubrieken
◄ Terug naar 'Fiscaal'

Hypotheek vs mandaat
door Devoske op donderdag 19 juli 2012 - 18:16

Hallo allemaal,

wij gaan binnenkort een lening aangaan.

Het gaat over een leenbedrag van 247.500 euro. Hiervan dacht ik 127.500 euro in hypotheek te zetten en 120.000 euro in mandaat, om op die manier notariskosten te kunnen uitsparen. Bij mijn bank vertellen ze me nu echter dat ik moet oppassen dat ik niet te weinig in hypotheek zou zetten. Als ik bijvoorbeeld teveel in mandaat zou zetten, zou ik moeten oppassen als ik later verbouwingen wil doen dat ik dan geen wederbeleggingsvergoeding moet betalen indien op dat moment mijn hypotheek te klein zou blijken te zijn. Bij mijn bank raadden ze me dus eerder aan om het volledige bedrag in hypotheek te nemen ipv maar ongeveer de helft, omdat ik dan geen kans loop om later een wederbeleggingsvergoeding te moeten betalen later. Kunnen jullie me hier meer over vertellen? Andere meningen hierover zijn ook altijd welkom natuurlijk!

Groetjes!
3801 keer bekeken - 1 antwoord(en)







tom
[ bankshopper ]
vrijdag 20 juli 2012
6:17
Ik weet ook niet exact wat ze hiermee bedoelen. Ik denk dat ze willen zeggen dat wanneer je bijvoorbeeld al 150.000 euro kapitaal afgelost hebt en je wil dit heropnemen voor een grote verbouwing je slechts dat gedeelte kan heropnemen dat in een hypotheek vervat zit (nl 127.500 euro). Persoonlijk heb ik dit argument nog nooit gehoord.

De bank heeft natuurlijk meer zekerheid wanneer je alles in hypotheek neemt onmiddellijk. Misschien willen ze gewoon dit proberen te bereiken?





  U moet zich aanmelden om te kunnen reageren op dit aanbod.


nog geen account?
 
Voorstel zoeken
Schuldsaldo toevoegen
Schuldsaldo zoeken

[ advertentie ]









www.renteopdevoet.be |  www.rodv.be |  disclaimer / gebruiksvoorwaarden |  adverteren
Renteopdevoet.be® - 2010