Registreer aanmelden
 
   
  Skip Navigation Links
Startpagina
Rentezoeker
Mijn rente op de voet
Bedrijvengids
Forum
Contact
 
 
Renteopdevoet.be - Forum  

◄ Alle rubrieken
◄ Terug naar 'Herziening woonkrediet'

Lening herzien - ook bij pandwissel in de toekomst?
door Eliane op vrijdag 26 september 2014 - 11:27

Dag iedereen,

Momenteel lenen we aan een vaste rentevoet van 3,05% op 20 jaar voor een bedrag van € 240.000 bij quotiteit van 70%. Deze lening zou bij een andere bank herzien kunnen worden naar 2,40% op 20 jaar of 2,32% op 18 jaar. Ondanks de notariskosten e.d. komt dit over de gehele looptijd voordeliger uit (ongeveer € 8.500) en is een herziening op zich dus interessant.

Wel gaat het om een aankoop van een woning die we op een termijn van 5 jaar opnieuw zullen verkopen. Daarbij is het snel gaan aflossen van kapitaal dus niet onbelangrijk.

Volgende scenario's en vragen tekenen zich af:
1) overstappen naar andere bank en mee ontlenen van de kosten verbonden aan de overdracht. Pas na jaar 5 zullen we dan evenveel kapitaal afgelost hebben als in het geval we de huidige lening aan 3,05% zouden verder afbetalen. Vanaf dan wordt de balans positief.
2) overstappen naar andere bank en zelf de kosten verbonden aan de overdracht van ons spaargeld plukken. Zo zullen we sneller meer kapitaal aflossen dan bij het verder afbetalen van de huidige lening. Wel betekent dit dat we enkele 1000den euro's minder eigen inbreng zullen hebben bij de volgende aankoop over een aantal jaar.
3) met dit voorstel naar de huisbank gaan. Mocht de bank willen meegaan in dit verhaal levert herzien bij de eigen bank 'enkel' dossierkosten en wederbeleggingsvergoeding op. Maar ook daar de vraag of dit met een nieuwe aankoop in het korte vooruitzicht de energie/tijd waard is? Los daarvan betwijfel ik of ze uberhaupt moeite zullen doen. Misschien loont het om nog niets verder te shoppen en zo nog een scherper concurrentieel voorstel te kunnen voorleggen dan 2.40%.
4) alles laten zoals het is.

Any thoughts on this?
2479 keer bekeken - 1 antwoord(en)







tom
[ bankshopper ]
vrijdag 26 september 2014
12:08
Indien je nieuwe woning (binnen vijf jaar) verder kan afgelost worden met je bestaande lening door middel van een pandwissel dan kies je nu best voor het voorstel waarbij je de kosten mee ontleend.

Op zich is een vaste rentevoet van 3,05 ook zeker niet slecht hé.
Je moet ook rekening houden met andere kosten (brandverzekering, schuldsaldo, etc). Deze kunnen ook hoger liggen.





  U moet zich aanmelden om te kunnen reageren op dit aanbod.

 
 

nog geen account?
 
Voorstel zoeken
Schuldsaldo toevoegen
Schuldsaldo zoeken

[ advertentie ]









www.renteopdevoet.be |  www.rodv.be |  disclaimer / gebruiksvoorwaarden |  adverteren
Renteopdevoet.be® - 2010