Registreer aanmelden
 
   
  Skip Navigation Links
Startpagina
Rentezoeker
Mijn rente op de voet
Bedrijvengids
Forum
Contact
 
 
Renteopdevoet.be - Forum  

◄ Alle rubrieken
◄ Terug naar 'Bankshoppen algemeen'

vast 3,75 of variable 2.28 1/1/1 +3-3
door dommel2000 op donderdag 22 juli 2010 - 10:02

Momenteel hebben wij twee concrete voorstellen eentje van de thuisbank 2,28% jaarlijks variable 25jaar of eentje van 3,75% vast 25j . Worstcase scheelt dit toch snel meer dan 30000 €. Hoewel de SSV iets duurder is bij de vaste spreekt dit scenario met toch meer aan. Alleen moeten we hiervoor overstappen van onze thuisbank naar Dexia. Maar de thuisbank is zeker niet concurrentieel. Komt nog bij dat we bouwen en 12 maanden kapitaalsuitstel hebben, dus als in die 12 maanden de index referte a stijgt, is er nog geen kapitaal afgelost en kan dit nog enkele 1000-en euros schelen. Het enige wat me wat tegenhoudt is de overstap naar een andere bank, hoewel Dexia me ook wel ok lijkt. We hadden er toch een goed gevoel bij, momenteel zitten we bij KBC. Mijn voorstel is gedeeld.
3624 keer bekeken - 5 antwoord(en)







nielsvh
[ ]
vrijdag 23 juli 2010
16:30
ps: denk maar eens na over hoe de crisis in de us is ontstaan. veel leningen aan bitterlage rente's, op korte termijn fikse stijgingen, mensen kunnen het niet meer trekken, ... en heropflakkering van de rente kan snel gaan, eens er inflatie is...

nielsvh
[ ]
vrijdag 23 juli 2010
16:28
voorspellen is onmogelijk, ook economen kunnen dat niet. maar je hoeft geen brein te zijn om te weten dat de kans dat die A-index zal stijgen groot is. zoals u kan zien gaat de evolutie van rente altijd in golven, ook hier zal dat gebeuren. leg uw rentevoet maar eens naast uw referte-index, ook daar speelt de bankwereld weer een belangrijk aandeel, de marges zijn groot: kleine stijgingen van de index gaan er al voor zorgen dat je snel dicht tegen de tarief van een goeie vaste zal komen over langere duurtijden lenen aan een variabele die niet sterk genoeg is, is dus altijd met risico's. zeker als de caps niet jaarlijks zijn.

koenhendrickx
[ ankshopper2 ]
donderdag 22 juli 2010
18:43
Nielsvh, Waarom is uw prognose dat de referte index a fiks zou stijgen? Ooit zal deze terug stijgen en daarna wat schommelen, maar wie zegt dat deze terug het niveau gaat halen van enkele jaren geleden, laat al staan spectaculair gaat stijgen? Indien referte nu tot het dubbele gaat komen, wat is uw verwachting dan van de economie? (die nu een poging doet om met goede cijfers naar buiten te komen maar wie zegt dat dit zo gaat blijven? IMF heeft nog extra geld nodig (250 miljard dollar ) om een nieuwe crisis te voorkomen + welke geloofwaardigheid moeten we geven aan de stresstest die de banken ondergaan??

nielsvh
[ ]
donderdag 22 juli 2010
12:19
3,75 % lijkt me ook heel erg sterk. Reken maar op fikse stijgingen op de A-index.

koekoek
[ bankshopper ]
donderdag 22 juli 2010
10:46
Ik zou alleszins niet inzitten met het veranderen naar Dexia. 2.28% variabele kan niet tippen aan de 3.75% vast. Je moet naar mijn mening 2.10 - 2.15% halen met de referte index van vorige maand om te beginnen twijfelen. En dan enkel met vaste kapitaalsaflossing (zonder uitstel). Maar goed, je hebt 12 maand kapitaalsuitstel, dan zou ik al helemaal voor de vaste gaan. 3.75% is heel sterk hoor.




  U moet zich aanmelden om te kunnen reageren op dit aanbod.

 
 

nog geen account?
 
Voorstel zoeken
Schuldsaldo toevoegen
Schuldsaldo zoeken

[ advertentie ]









www.renteopdevoet.be |  www.rodv.be |  disclaimer / gebruiksvoorwaarden |  adverteren
Renteopdevoet.be® - 2010