Registreer aanmelden
 
   
  Skip Navigation Links
Startpagina
Rentezoeker
Mijn rente op de voet
Bedrijvengids
Forum
Contact
 
 
Renteopdevoet.be - Forum  

◄ Alle rubrieken
◄ Terug naar 'Herziening woonkrediet'

Onduidelijkheden
door blackpearl op maandag 2 juli 2012 - 9:44

Ik had onderstaande post al eens geplaatst onder de rubriek herziening woonlening, maar aangezien zeer binnenkort (eind deze week) onze lening wordt herzien, herhaal ik mijn post nog eens :)

Momenteel hebben we een jaarlijks herzienbare rentevoet. Deze zou nu zakken tot 2.68%. Wat ons interesseert is om, gezien de lage rentes, een vaste rente te nemen. Momenteel hebben we 2 van de 30 jaar afbetaald. Als ik zie dat er bij verschillende banken vaste leningen mogelijk zijn aan rentes van 3-3.5%, dus dit moet bij mijn bank ook mogelijk zijn. Na veel vragen en zagen, komen ze uiteindelijk af met 4.19% over 25 jaar. Een kennis kreeg onlangs 3.5% over 30 jaar. Ik heb de indruk dat ze ons aan het lijntje aan het houden zijn. De hogere rentevoet zou volgens de bank te wijten zijn aan een herfinanciering.

1) Klopt het dat er andere rentevoeten worden gebruikt bij herfinancieringen?
2) Als je bij dezelfde bank blijft, moet je dan notariskosten betalen? Dit was me niet duidelijk uit de antwoorden op het forum.
3) We moeten zowiezo kosten betalen als we naar een vaste rentevoet zouden gaan. Klopt het dat ik dan op eender welk moment (buiten de herzieningsdatum) de lening kan laten herzien? Zo ja, dan zeg ik voorlopig toe op de jaarlijks herzienbare en kijk ik ondertussen verder voor een vaste rentevoet.
4) Is 4.19% niet aan de hoge kant?

Alvast bedankt voor de antwoorden!

Mvg,

BP
2390 keer bekeken - 2 antwoord(en)







blackpearl
[ bankshopper ]
maandag 2 juli 2012
11:13
Dag Tom,

Hartelijk dank voor de snelle respons. Dit maakt al veel duidelijk voor een kredietanalfabeet ;) Ik hou jullie op de hoogte.

Mvg,

BP


tom
[ bankshopper ]
maandag 2 juli 2012
11:00
1. ja : banken hanteren andere tarieven voor herzieningen dan voor nieuwe leningen
2. neen: bij dezelfde bank betaal je enkel een wederbeleggingsvergoeding en dossierkosten
3. je kan altijd omschakelen van je jaarlijks herzienbare naar een vaste (mits betalen van hierboven vermelde kosten). Sommige banken doen dit ook kosteloos maar dan moet dit in het contract staan).
4. 4,19% is inderdaad aan de hoge kant, maar van je eigen bank moet je weinig verwachten. Eens je vast zit (lees: getekend hebt en aan het afbetalen bent) dan gaat een bank weinig moeite doen voor je. Als je echt een lage vaste wil moet je rondkijken bij andere banken en zien of de extra kosten (dan wel notariskosten) het sop de kolen waard zijn.





  U moet zich aanmelden om te kunnen reageren op dit aanbod.


nog geen account?
 
Voorstel zoeken
Schuldsaldo toevoegen
Schuldsaldo zoeken

[ advertentie ]









www.renteopdevoet.be |  www.rodv.be |  disclaimer / gebruiksvoorwaarden |  adverteren
Renteopdevoet.be® - 2010