Registreer aanmelden
 
   
  Skip Navigation Links
Startpagina
Rentezoeker
Mijn rente op de voet
Bedrijvengids
Forum
Contact
 
 
Renteopdevoet.be - Forum  

◄ Alle rubrieken
◄ Terug naar 'Bankshoppen algemeen'

op welke basis beslissen banken welke rente ze geven
door horizon op vrijdag 2 april 2010 - 11:10

Wij zijn enkele weken aan het rondkijken voor een lening. En merkten al wat verschillen tussen de banken. Wij dachten dat de banken vooral rekening hielden met volgende zaken: Inkomen, Q-rate en dan nog het feit dat het gaat om nieuwbouwwoningen, aankoop op plan Dus eigenlijk is rentevoet afhankelijk van het risico dat de bank neemt. Nu hebben wij het volgende voor: Wij, 2 niet-rokers m-v °1982 en °1983, gaan een nieuwbouwappartement kopen op plan. We lenen hiervoor 100% van de nettowaarde. Kosten kunnen wij meer dan zelf betalen. Lenen dus 175 000 euro op 30 jaar aan 2,81% Familielid Alleen, roker °1985 , ook aankoop op plan, leent 110% van de nettowaarde. Kan kosten maar bijna zelf betalen. Leent dus 145 000 euro op 30 jaar aan 2,65 %. Ik vind dat de bank een groter risico heeft bij het familielid (dat alleen aflegt, kosten nog niet zelf kan betalen dus 110% leent) dan bij ons werken ook allebei fulltime en hebben meer loon. Dit ondanks ZELFDE bank, OOK aankoop op plan en bij beide situaties GEEN klant van de bewuste bank. Heeft hier iemand ervaring mee? Kan iemand hierin duidelijkheid scheppen?
2977 keer bekeken - 6 antwoord(en)







horizon
[ ]
vrijdag 30 april 2010
15:07
Als je voor een variabele rentevoet gaat maakt het voor dat percentage niet uit of het nu 20 of 30 jaar is blijkbaar volgens de bank. Dat is alleen met een vaste blijkbaar. Als je dan ziet naar de interesten is het uiteraard wel de moeite van een extra inspanning te leveren maandelijks en de duurtijd te beperken.

tom
[ bankshopper ]
vrijdag 9 april 2010
11:36
Ik denk dat je ook eens moet kijken op 25 jaar. Denk dat de rentevoeten daar misschien wat lager liggen en door bvb 15 euro per maand meer af te betalen zou je soms duizenden euro's intresten kunnen besparen.

horizon
[ ]
vrijdag 9 april 2010
10:51
Het was enkel bij hetzelfde filiaal. Ondertussen zijn we naar echt dezelfde bank geweest. In het computersysteem zagen ze wel dat we al eens bij het filiaal geweest waren, maar niet wanneer. Gelukkig, want de man zei dat het niet de bedoeling was om concurrentie aan te gaan met een andere bank van hetzelfde filiaal. En we kregen ondertussen 2,55% als rentevoet wat zeker in de lijn ligt van het familielid. Ik denk dat we hiermee mogen tevreden zijn?

janneg
[ ]
zaterdag 3 april 2010
0:27
ik denk ook dat bijna alles afhangt van je eigen onderhandeling. Ik ben bijvoorbeeld voor mijn lening, die uiteraard bij alle banken hetzelfde is en niet verandert, van 2,93 naar 2,57 naar 2,25 gegaan, door van bank naar bank te blijven gaan. Nogmaals, alle elementen blijven net hetzelfde, dus het hangt compleet van je eigen volharding af. Uiteraard stoppen banken op een gegeven moment, maar het komt er voor jou op aan om pas te stoppen wanneer je de "bodem" van een bank bereikt. Ik ben er van overtuigd dat een eerste voorstel nooit de "bodem" van een bank is.

SenT
[ ]
vrijdag 2 april 2010
14:32
Banken houden ook dikwijls rekening met het potentieel dat iemand in hun ogen bezit. Ze rekenen er misschien ook op dat betrokkene wel niet single zal blijven en trachten misschein zo al te investeren in de komende klantenbinding? Er zijn echt verschillende factoren, je moet jezelf echt gaan "verkopen" aan de banken. Waarom shop je niet verder?

tom
[ bankshopper ]
vrijdag 2 april 2010
11:15
Dit bij hetzelfde filiaal? Of enkel dezelfde bank? Ik zou anders ook eens gaan kijken bij dat filiaal en hetzelfde tarief vragen. Lijkt me niet meer dan normaal. Anders nog wat verder shoppen. Ik denk dat je zeker aan 2,60 moet geraken als je nog wat rondkijkt. Hou ook je SSV in de gaten en mogelijks opgelegde brandverzekering.




  U moet zich aanmelden om te kunnen reageren op dit aanbod.


nog geen account?
 
Voorstel zoeken
Schuldsaldo toevoegen
Schuldsaldo zoeken

[ advertentie ]









www.renteopdevoet.be |  www.rodv.be |  disclaimer / gebruiksvoorwaarden |  adverteren
Renteopdevoet.be® - 2010