Registreer aanmelden
 
   
  Skip Navigation Links
Startpagina
Rentezoeker
Mijn rente op de voet
Bedrijvengids
Forum
Contact
 
 
Renteopdevoet.be - Forum  

◄ Alle rubrieken
◄ Terug naar 'Bankshoppen algemeen'

reserve voorzien op hypotheekbedrag?
door leeuwtje op maandag 28 januari 2013 - 11:48

Hallo,

Woensdag starten we met het bankshoppen en ik heb nog twee (domme) vraagjes maar vind niet direct een antwoord hierover:

- Fortis raadde me ooit aan om iets meer te lenen dan je werkelijk nodig hebt. Want als je meer nodig hebt dan voorzien dan moet de lening herschreven worden.
Maar wat zijn mogelijke nadelen van "teveel" te lenen? Je betaalt er uiteraard registratierechten op. Wordt dit dan allemaal herberekend wanneer je op het einde van je bouw tot de conclusie komt minder nodig te hebben (in het uitzondelijke geval :-))? En hoeveel neem je als reserve (ik denk een 5000 euro extraN? Raming bevat al offertes van winddicht, aansluitingskosten, verzekerings en hypotheekkosten)? Wat denken jullie?
- Krijg je bij het bankshoppen altijd een voorstel op papier mee? Zijn dit afdrukken van simulaties of wat moet ik me er net bij voorstellen? Moet het voorstel op papier uw naam bevatten en de geldigheidsduur (want hoe zeker ben je anders van hun voorstel)? Of is dit allemaal pas nodig bij het echte voorstel (en er dus ook dossierkosten bijkomen)?

Alvast erg bedankt!
2092 keer bekeken - 1 antwoord(en)







tom
[ bankshopper ]
maandag 28 januari 2013
14:18
Normaliter wordt het kapitaal opgenomen in schijven. Je kan enkel intresten betalen op het opgenomen kapitaal (tenzij ze alles op je zicht/spaarrekening storten bij verlijden akte). Indien er een restsaldo is (overschot van kapitaal) dan kan je dit normaal gezien laten vallen. Hangt af van instelling tot instelling.

Tegenwoordig zijn banken minder happig om voorstellen op papier mee te geven. Vragen staat vrij uiteraard. Geldigheidsduur op een voorstel is een relatief begrip. Op elk document staat immers dat het de bank op geen enkele manier verplicht dit voorstel daadwerkelijk uit te voeren. Een verbintenis (of vastleggen van een voorstel) gebeurt immers pas wanneer het dossier getekend wordt bij de bank. Dan ben je zeker van de rentevoet die je kreeg, anders niet.





  U moet zich aanmelden om te kunnen reageren op dit aanbod.


nog geen account?
 
Voorstel zoeken
Schuldsaldo toevoegen
Schuldsaldo zoeken

[ advertentie ]









www.renteopdevoet.be |  www.rodv.be |  disclaimer / gebruiksvoorwaarden |  adverteren
Renteopdevoet.be® - 2010