Registreer aanmelden
 
   
  Skip Navigation Links
Startpagina
Rentezoeker
Mijn rente op de voet
Bedrijvengids
Forum
Contact
 
 
Renteopdevoet.be - Forum  

◄ Alle rubrieken
◄ Terug naar 'Bankshoppen algemeen'

Accordeonformule BNP Paribas - welke zijn de nadelen
door jservaes op woensdag 23 februari 2011 - 9:31

Hallo allemaal,

Wij zitten serieus in tweestrijd met twee voorstellen voor een krediet. We weten niet welke de beste is en of er misschien onzichtbare nadelen zijn aan één van de formules.

Wie kan ons daarin helpen?

Eerste voorstel :

ING 250.000euro, 30jaar vast aan 4% (= aflossing van 1183per maand)

Tweede voorstel :

BNP Paribas 250.000euro, 25jaar accordeon met maximale verlenging met 60 maanden (tot 30j) aan 4,095% (gemiddeld) (= aflossing van 1195per maand)

Het voordeel van de accordeonformule is dat de looptijd 25jaar zou kunnen zijn, in theorie. Dit komt veel goedkoper uit dan de vaste van ING. In worst case scenario is de accordeon iets duurder als die van ING....

Wat zijn de nadelen van de accordeonformule? Waarom wil BNP deze perse verkopen en kunnen ze ons niet dezelfde gunstige vaste rentevoet bieden als ING? Is de accordeon misschien duurder in vroegtijdige aflossingen als de vaste? Of heeft het misschien te maken met de referteindex die historisch laag staat?

Met dank op voorhand,


2751 keer bekeken - 2 antwoord(en)







tom
[ bankshopper ]
woensdag 23 februari 2011
11:59
even verder op ingaan: volgens mij wil BNP deze verkopen omdat de winstmarge op deze lening groter is voor hen. Maar dat maakt voor jouw weinig uit aangezien het verschil vrij klein is qua mensualiteit.

Uit de vele posts op de website merk ik ook dat de SSV bij ING vaak aan de hoge kant zijn, kijk en vergelijk dus zeker ook deze offertes van beide instellingen.


tom
[ bankshopper ]
woensdag 23 februari 2011
11:56
De accordeonformule is gekoppeld aan de referte index A die momenteel zeer laag staat. Je kan er dus vanuit gaan dat je accordeonformule quasi zeker over 30 jaar zal lopen. (We weten natuurlijk nooit dat deze crisis zich in de komende jaren al dan niet zal herhalen).

Normaliter is de SSV voor een accordeonformule ook een stukje goedkoper dan voor een lening met vaste rentevoet, informeer hiervoor eens.

12 euro/maand * 360 maanden = 4320 euro (in het slechtste geval betaal je dit meer voor je accordeon, en ook niet 100% accuraat, zal iets minder zijn)

Anderzijds is 4% voor een vaste op 30 jaar een mooi tarief vandaag. Zal wel een voorstel zijn van een tijdje geleden?

De keuze is persoonlijk. Betaal je liever 12 euro/maand minder op 30 jaar of waag je de gok en betaal je 12 euro meer en met de (kleine) kans dat je lening op 25 jaar afgelopen is.

Ik zou persoonlijk voor de accordeon gaan aangezien het verschil zo klein is en de SSV normaal gezien interessanter moet zijn.





  U moet zich aanmelden om te kunnen reageren op dit aanbod.


nog geen account?
 
Voorstel zoeken
Schuldsaldo toevoegen
Schuldsaldo zoeken

[ advertentie ]









www.renteopdevoet.be |  www.rodv.be |  disclaimer / gebruiksvoorwaarden |  adverteren
Renteopdevoet.be® - 2010