Registreer aanmelden
 
   
  Skip Navigation Links
Startpagina
Rentezoeker
Mijn rente op de voet
Bedrijvengids
Forum
Contact
 
 
Renteopdevoet.be - Forum  

◄ Alle rubrieken
◄ Terug naar 'Bankshoppen algemeen'

bank heeft mij nog maar eens liggen
door fido op zaterdag 5 maart 2011 - 0:09

Vorige maand tekende ik een contract bij de bank (KBC) voor een lening voor aankoop van een eigendom (compromis getekend, wachtend op akte). De bank rekent me nu intresten aan op het kapitaal dat ik plan te lenen.
Ik heb ondertussen het contract nagelezen en er staat 'in de kleine lettertjes' iets als dat mijn betalingsverplichtingen starten zodra ik het kredietaanbod heb aanvaard. Volgens een brief die ik erover kreeg wil dat zeggen dat ze me intresten laten betalen over het bedrag dat ik wil lenen maar waar ik momenteel nog geen euro van heb gezien.
Ondertussen hoor ik dat de akte nog zeker 2 maand op zich laat wachten, ik betaal dus kosten op het achterblijven van de notaris.

Het ergste vind ik, dat ik nog gevraagd heb in de bank wanneer ik zou beginnen betalen en me werd verteld dat dit pas zou starten wanneer ik het geld opneem (met een ondertoon dat dit een overbodig vraag was).

Is er iets dat ik tegen deze gang van zaken kan inbrengen?
3277 keer bekeken - 6 antwoord(en)







tom
[ bankshopper ]
zondag 6 maart 2011
8:15
Inderdaad. Tenzij ze natuurlijk het geld volledig op je zichtrekening gestort hebben en dat je daarvan nog niets afgenomen hebt. Denk dat je het best eens met je contactpersoon bij de bank samen zit. Indien dat niet helpt kan je nog altijd verdere stappen ondernemen. Ombudsdienst voor het bankwezen. (ombfin dacht ik)

fido
[ bankshopper ]
zaterdag 5 maart 2011
19:29
Nee, het is geen heropname, het betreft een volledig nieuwe lening, maar zonder nieuwe hypotheek.

fido
[ bankshopper ]
zaterdag 5 maart 2011
19:28
Ondertussen lees ik het contract na. Op een andere plaats staat "de kredietnemers zijn rente verschuldigd, pro rata temporis berekend op het verschuldigd blijvend saldo van het opgenomen kredietbedrag en tegen de rentevoet die voor elk woningkrediet bepaald is ..." aangezien ik nog niets heb opgenomen, vind ik dat ze me nu onterecht intrest aanrekenen.


tom
[ bankshopper ]
zaterdag 5 maart 2011
12:11
Is het een heropname van reeds afgelost kapitaal van de reeds bestaande lening? Zoja kan het wel zijn dat men het kapitaal reserveert en dat je hier een reserveringsprovisie op moet betalen.

fido
[ bankshopper ]
zaterdag 5 maart 2011
9:25
De lening valt onder een andere reeds bestaande hypotheek.
De aankoopakte voor deze aankoop is inderdaad nog niet verleden, maar er komt geen hypotheekakte voor deze aankoop.
Wel heb ik nog niets van het bedrag opgenomen, waardoor ze me nu intresten laten betalen zonder kapitaalsaflossing. Maar ik heb dus ook nog geen kapitaal gezien.



tom
[ bankshopper ]
zaterdag 5 maart 2011
4:44
Dat kan volgens mij niet. De bank kan je enkel intresten aanrekenen van zodra er kapitaal opgenomen werd. Gaat het over een hypothecair krediet, dan start de lening van zodra de leningsakte verleden werd. In de periode ervoor (tussen compromis en akte) heb jij zelfs nog alle mogelijkheden om van bank te veranderen (mits betaling dossierkosten). Volgens mij maakt de bank hier een fout.

De hypothecaire lening is een lening waarbij een hypotheek gevestigd wordt op het in de kredietakte omschreven goed. Als de akte van de woning nog niet verleden werd ben je (officieel) nog geen eigenaar van het goed en kan de lening ook nog niet van start gaan aangezien de bank de cheque of overschrijving nog niet overgemaakt heeft aan de notaris. Maw, jij hebt nog geen kapitaal opgenomen en zodus hoef je dus ook nog geen intresten te betalen.





  U moet zich aanmelden om te kunnen reageren op dit aanbod.

 
 

nog geen account?
 
Voorstel zoeken
Schuldsaldo toevoegen
Schuldsaldo zoeken

[ advertentie ]









www.renteopdevoet.be |  www.rodv.be |  disclaimer / gebruiksvoorwaarden |  adverteren
Renteopdevoet.be® - 2010