Registreer aanmelden
 
   
  Skip Navigation Links
Startpagina
Rentezoeker
Mijn rente op de voet
Bedrijvengids
Forum
Contact
 
 
Renteopdevoet.be - Forum  

◄ Alle rubrieken
◄ Terug naar 'Herziening woonkrediet'

bijkomende kosten herziening woonkrediet
door poeke op woensdag 8 augustus 2012 - 9:31

Hallo,
Wij hebben in 2007 een lening van 190 000 op 23j (20j vast) genomen bij argenta; waarbij wij niets van bijkomende lasten/rekeningen/schuldsaldo... moesten nemen. Onze intrestvoet was toen 4.65 maar aangezien nu de intrestvoet aanzienlijk lager is, is het misschien wel de moeite om te veranderen? Wij zouden eigenlijk ook graag een 50.000euro extra lenen. Heeft iemand een idee aan welke extra kosten wij ons mogen verwachten? Veranderen wij dan best van bank of blijven wij best bij onze eigen bank?
alvast bedankt voor de tips!
2859 keer bekeken - 2 antwoord(en)







streep
[ bankshopper ]
donderdag 9 augustus 2012
13:50
Die 50000 euro die je extra wilt lenen gaat vermoedelijk van een extra lening moeten komen vrees ik, want in jouw lening zou je maar max. kunnen opnemen tot de begin situatie. Bij jouw vermoed ik dat dat zo'n 28000 euro zal zijn.

Zoals tom al zei, vele kosten die uniek zijn voor elke situatie. Je kan ook eens kijken op een simulatietool die ik geschreven heb, die gaat voor jouw persoonlijke situatie alle kosten op een rijtje zetten en kan zelfs meerdere scenario's vergelijken: http://goo.gl/QeGpm


tom
[ bankshopper ]
woensdag 8 augustus 2012
10:45
Deze vraag is al veel aan bod gekomen. Het antwoord blijft hetzelfde.
Bij je eigen bank betaal je een wederbeleggingsvergoeding en dossierkosten. Je kan waarschijnlijk terug een deel van het reeds afgeloste kapitaal heropnemen. De rest zal je moeten bijlenen.

Bij een andere bank heb je bovenop de wederbeleggingsvergoeding en dossierkosten ook nog de kosten voor het schrappen van de oude hypotheek en het inschrijven van de nieuwe. Hier komen er dus al rap een paar duizend euro bij.

Afhankelijk van de rentevoet die je krijgt bij je thuisbank of bij de concurrentie zal het ene of het andere voordeliger zijn. Je begint het best met shoppen. Deel je voorstellen, dan kunnen we feedback geven.

Groetjes.





  U moet zich aanmelden om te kunnen reageren op dit aanbod.


nog geen account?
 
Voorstel zoeken
Schuldsaldo toevoegen
Schuldsaldo zoeken

[ advertentie ]









www.renteopdevoet.be |  www.rodv.be |  disclaimer / gebruiksvoorwaarden |  adverteren
Renteopdevoet.be® - 2010