Registreer aanmelden
 
   
  Skip Navigation Links
Startpagina
Rentezoeker
Mijn rente op de voet
Bedrijvengids
Forum
Contact
 
 
Renteopdevoet.be - Forum  

◄ Alle rubrieken
◄ Terug naar 'Notaris'

termijn hypothecaire akte laten verleiden- inspraak bank?
door liesebees op woensdag 19 augustus 2009 - 12:08

De termijn om de akte voor een hypothecair krediet te laten verleiden is maximaal 3 maanden nadat de kredietaanvraag bij de bank is afgerond. Nu eist onze bank dat we de akte laten verleiden 3 maanden na ons eerste voorstel. Ons eerste voorstel was 3 augustus en de bank vraagt/eist om de akte ten laatste 3 november te laten verleiden. De aanvraag is momenteel nog niet rond (bankagent op verlof) en zal pas 28 augustus ten vroegste getekend worden door ons. Zijn wij wettelijk verplicht om de akte idd 3 november te laten verleiden? Kan de bank ons daar wettelijk toe verplichten? of moet de akte pas verleiden 3 maanden nadat we ons kredietaanvraag getekend hebben en probeert de bank ons een beetje te bluffen? bedankt voor de info!
5772 keer bekeken - 4 antwoord(en)







janneman
[ ]
maandag 31 augustus 2009
20:44
@liesebees : de bank last gewoon een soort houdbaarheidsdatum van zijn voorstel in anders blijft het voorstel geldig tot het oneindige en dat kan ook niet de bedoeling zijn.

liesebees
[ ]
dinsdag 25 augustus 2009
13:09
We hebben nog niets getekend, maar het voorstel is maar geldig tot 28 augustus. En met een rentevoet van 2.38%, denk niet dat we lager gaan geraken. Vraag is vooral of de bank een datum voor het verleiden van de akte in een voorstel mag zetten. Me dunkt dat het hier gaat om een aparte regelgeving, die betrekking heeft op notariële zaken, waar de bank zelf niks in de pap te brokken heeft. Maar dat weet ik dus niet zeker.

janneman
[ ]
vrijdag 21 augustus 2009
19:18
@ Tom : klopt wel wat je zegt, maar liesebees zal graag haar tarief , waar het eignelijk allemaal om te doen is, behouden. Als de bank haar voorstel nu in de vuilbak werpt omdat liesebees niets wil tekenen geef ik je op een briefje dat zij haar tarief mee in de vuilbak werpt en bij de volgende onderhandelingsronde de bank mogelijks een grotere marge neemt op het krediet, wat niet noodzakelijk een hogere rentevoet met zich mee brengt. @ liesebees : vraag eens om het voorstel teniet te doen en een nieuw voorstel te maken (zie ook de discussie over de referentie rentevoet want daar daait het , eigenaardig genoeg,allemaal om)

tom
[ bankshopper ]
woensdag 19 augustus 2009
13:55
Volgens mij is het 3 maanden na het tekenen van de kredietaanvraag. Lijkt me logisch. Welk bewijs heeft de bank dat zij hun eerste voorstel aan jullie gedaan hebben? Hebben jullie iets getekend. Ik denk niet dat zij hier een poot hebben om op te staan, daar er nog geen overeenkomst was.




  U moet zich aanmelden om te kunnen reageren op dit aanbod.


nog geen account?
 
Voorstel zoeken
Schuldsaldo toevoegen
Schuldsaldo zoeken

[ advertentie ]









www.renteopdevoet.be |  www.rodv.be |  disclaimer / gebruiksvoorwaarden |  adverteren
Renteopdevoet.be® - 2010