Registreer aanmelden
 
   
  Skip Navigation Links
Startpagina
Rentezoeker
Mijn rente op de voet
Bedrijvengids
Forum
Contact
 
 
Renteopdevoet.be - Forum  

◄ Alle rubrieken
◄ Terug naar 'Bankshoppen algemeen'

Quotiteit 110-120 nog mogelijk?
door mira_85 op dinsdag 9 april 2013 - 11:01

Beste,

Steeds meer hoor ik dat een quotiteit van 110-120 % niet meer wordt toegestaan. Zijn er banken die dit wel nog toestaan?

Stel dat dit wel nog mogelijk is, heeft dit dan zware gevolgen voor de rentevoet die wordt toegekend? (Is een vaste rentevoet onder de 4% bijvoorbeeld nog haalbaar?)

Wij willen namelijk graag een huis kopen, maar zouden de notariskosten en de kosten voor de schuldsaldoverzekering willen bijlenen. Volgens onze berekeningen blijven we dan netjes onder de regel dat je max. 1/3 van je nettoloon mag besteden. Maar misschien volstaat dit tegenwoordig niet meer?

Alvast bedankt!
5048 keer bekeken - 3 antwoord(en)







tom
[ bankshopper ]
dinsdag 9 april 2013
15:10
Ik zou dan eerder opteren om de SSV jaarlijks te betalen. Hoe hoger je quotiteit, hoe hoger je rentevoet zal zijn en hoe meer intresten je zal betalen. Ofwel moet je op een langere termijn lenen.

mira_85
[ bankshopper ]
dinsdag 9 april 2013
11:50
Wij hebben wel een buffer om op terug te vallen. Alleen wensen we die niet in het huis te investeren, maar willen we die echt houden als buffer om eventuele problemen op te vangen...

tom
[ bankshopper ]
dinsdag 9 april 2013
11:36
Het is inderdaad zo dat banken een pak strenger geworden zijn op het toekennen van hypothecaire leningen. Idealiter heb je een quotiteit van 80%. Een lijst van banken die leningen toekennen met een quotiteit van meer dan 100% hebben we niet.

Indien je niet over voldoende (reserve)middelen beschikt zou ik de aankoop van een woning op vandaag eerder afraden. Het is van groot belang dat je ten allen tijde een buffer hebt waarop je kan terugvallen.





  U moet zich aanmelden om te kunnen reageren op dit aanbod.

 
 

nog geen account?
 
Voorstel zoeken
Schuldsaldo toevoegen
Schuldsaldo zoeken

[ advertentie ]









www.renteopdevoet.be |  www.rodv.be |  disclaimer / gebruiksvoorwaarden |  adverteren
Renteopdevoet.be® - 2010