Registreer aanmelden
 
   
  Skip Navigation Links
Startpagina
Rentezoeker
Mijn rente op de voet
Bedrijvengids
Forum
Contact
 
 
Renteopdevoet.be - Forum  

◄ Alle rubrieken
◄ Terug naar 'Bankshoppen algemeen'

Te mooi om waar te zijn?
door SenT op dinsdag 2 maart 2010 - 21:14

Van een bank krijgen wij volgend voorstel: 220.000 op 20 jaar met 3/3/3 met cap +3/-3 aan 2,75 % maar slechts met 1% verhoging per periode van 3 jaar, dus: Maand 1-> maand 36 à 2,75% Maand 37 -> maand 72 met als max. 3,75% Maand 73 -> maand 108 met als max. 4,75% Pas vanaf maand 108 zouden we dan op het max. uitkomen. Nu, hier heb ik nog nooit van gehoord. Wel weet ik dat de Wet op het hypothecair krediet een uitzondering voorziet voor de variabele rentevoeten aanpassingsperiode korter dan drie jaar (dus de bekende 1/1/1 met cap +3/-3) er de eerste twee herzieningsmomenten maar een stijging met 1% kan zijn en niet met 3%. Ik gaf de bankagent te kennen dit zijn voorstel volgens mij slechts mogelijk is met de 1/1/1, maar hij beweerde dat de bank zelf in haar voorwaarden kan bepalen dat dit mogelijk zou zijn in ons geval. Nu, we hebben nog niets op papier, maar ik zou dat dan wel vragen. Zelf bekijken we dit met de nodige achterdocht ("te mooi om waar te zijn") maar heeft iemand van jullie enig idee of het inderdaad mogelijk is wat door de bankagent wordt beweerd? Graag jullie mening /goede raad.
2260 keer bekeken - 4 antwoord(en)







SenT
[ ]
vrijdag 5 maart 2010
16:01
We hebben besloten om niet op dit aanbod in te gaan, terwijl het toch qua totale af te betalen interesten een kleine 5.000 goedkoper uitkomt als beste aanbod LBK. Volgens verder ingewonnen info kan het wel, maar inderdaad: hoe formuleer je dat? Zelf heb ik nu wel een ietsiepietsie kaas gegeten van contracten, maar als deze onderhandelingen niet vlotten is het terug naar af. Dan terug zelfde scenario als KBC-avontuur en bovendien zien we dan de mooie rentevoet van LBK waarschijnlijk aan onze neus voorbij gaan.

david
[ bankshopper ]
woensdag 3 maart 2010
8:16
Hier heb ik nog nooit van gehoord... kan je laten weten hoe ze dit in een contract gaan zetten? Maar als ik de bereknening even maak: - vaste: 1.333€/mnd - variabele: in worst case gemiddelde maandaflossing van 1.354€/mnd. Ik zou het wel weten, en voor de variabele gaan. Zeker ook omdat je in het begin nog heel goed zit...

SenT
[ ]
dinsdag 2 maart 2010
23:17
Ja, per periode van drie jaar stijging van 1%, dus pas ten vroegste na 9 jaren op max. Maar we zijn wat wantrouwig omdat we deze week nog zouden moeten beslissen en daar tegenover staat aanbod van andere bank voor vaste rentevoet op 20 jaar à 4.08%. Als we voor een mogelijkheid gaan die niet kan bestaan, verliezen we hier tijd mee en lopen we mogelijks een goede vaste rentevoet mis. Vandaar mijn vraag

tom
[ bankshopper ]
dinsdag 2 maart 2010
21:46
Als ik het goed begrijp: de bank stelt zelf voor om per periode van drie jaar (in het begin) de rentevoet met maximaal 1% te laten stijgen? Lijkt me inderdaad te mooi om waar en mocht het zo zijn, zeker en vast goed in het contract laten opnemen. Wettelijk is er inderdaad enkel iets voorzien voor de 1/1/1. Andere afspraken die buiten de wet om gaan moet je duidelijk omschrijven in het contract. Allez, ik hoop voor jou dat het zo is ;-)




  U moet zich aanmelden om te kunnen reageren op dit aanbod.


nog geen account?
 
Voorstel zoeken
Schuldsaldo toevoegen
Schuldsaldo zoeken

[ advertentie ]









www.renteopdevoet.be |  www.rodv.be |  disclaimer / gebruiksvoorwaarden |  adverteren
Renteopdevoet.be® - 2010