Registreer aanmelden
 
   
  Skip Navigation Links
Startpagina
Rentezoeker
Mijn rente op de voet
Bedrijvengids
Forum
Contact
 
 
Renteopdevoet.be - Forum  

◄ Alle rubrieken
◄ Terug naar 'Bankshoppen algemeen'

Fortis of KBC?
door lucky_bastard op woensdag 12 januari 2011 - 18:34

Fortis en KBC zijn de laatste dagen allebei hard hun best aan het doen om ons dossier voor de hypothecaire lening binnen te halen (zie mijn laatste voorstellen). Ondertussen lijken we wel ongeveer de bodem bereikt te hebben met 3,95% op 25jaar vast.

Ik heb echter geen voorkeur qua KBC of Fortis. Kan iemand van jullie mij argumenten geven die ik zou moeten meenemen in mijn beslissing? (bv. kostprijs rekeningen, kosten bijproducten, klantenservice, bedrijfssituatie,...)

Alvast bedankt!
4233 keer bekeken - 5 antwoord(en)







kathy
[ bankshopper ]
donderdag 13 januari 2011
11:55
Vind dat een lovenswaardig antwoord: KBC was niet de goedkoopste, maar een goede service is ook heel wat waard. Sommige mensen zouden van bank veranderen voor 0.01% verschil. Na mijn eerste bezoek bij KBC stond het voor mij eigenlijk al vast: zelfs al zitten ze niet het allerlaagste, als het redelijk is, neem ik mijn lening bij KBC. De uitleg die ik daar gekregen heb qua fiscaliteit: daar zal ik de volgende 10 jaar nog iets aan hebben. Ik heb zelfs de verdeling van mijn lening door hen iets aangepast (iets meer op 20jr en iets minder op 5jr). Ze hadden bij mijn bezoek echt alles heel proper uitgerekend qua fiscaliteit, met grafiekjes en alles, heel relevante to-the-point-vragen en hebben ook echt tijd gemaakt voor mij. Bij BNP: niets over fiscaliteit, als ik een vraag stelde: geen antwoord en op 10 minuten stond ik buiten. Neen, geef mij maar KBC.

beagle
[ ]
donderdag 13 januari 2011
11:01
Van KBC zijn wij ook tevreden qua klantvriendelijkheid en service. Bij BNP moesten we soms lang wachten op een antwoord. Bij KBC meestal onmiddelijk reactie. Ze kijken inderdaad ook wat er op andere vlakken mogelijk is (fiscaal) etc, terwijl dat bij andere instellingen totaal niet besproken wordt. KBC was niet ons goedkoopste voorstel maar een goede service is ook heel wat waard. (en neen, ik heb geen aandelen bij kbc :)

kathy
[ bankshopper ]
donderdag 13 januari 2011
10:45
De kosten bij KBC en Fortis: dat hangt ervan af wat je bij die banken wilt doen. Gaat het over zichtrekeningen, spaarrekeningen, verzekeringen, kopen van aandelen, obligaties, kluis, andere beleggingen, vreemde valuta...? Als het over beleggingen gaat, ben je bij geen 1 van de 2 aan het goede adres (vind ik persoonlijk), neem dan beter een effectenrekening bij Keytrade. Qua zicht- en spaarrekening, zijn ze hetzelfde, verzekeringen heb ik bij geen 1 van de 2, dus dat weet ik niet. Mijn kluis heb ik altijd bij KBC genomen omdat zij goedkoper waren dan Fortis, maar heb dat de laatste jaren niet meer vergeleken (gaat uiteindelijk ook over een stom bedrag, 75 €uro of zoiets voor 5 jaar, je kan er de telefoon niet voor oppakken en gaan bellen).
Mijn keuze tussen KBC en Fortis is puur gebaseerd op vriendelijkheid, klantenservice en bekwaamheid van het personeel. Van KBC op dit gebied zeer tevreden, bij Fortis een stuk minder.


lucky_bastard
[ bankshopper ]
woensdag 12 januari 2011
20:18
Wij hebben alleen een gemeenschappelijke zicht/spaarrekening bij KBC. Ik ben hier op het kantoor in de buurt altijd vlot geholpen geweest. Eens we effectief verhuizen na de verkoop zullen we wel bij een ander kantoor moeten langsgaan.
Bij Fortis heeft alleen mijn vriendin een rekening. Ik ben nog maar 1-maal in een kantoor langsgeweest, daarna heb ik alle voorstellen via e-mail doorgekregen. Dus qua klantenservice kan ik voorlopig over geen van beiden klagen.

Kathy, heb jij dan ook een beter zicht op de kosten bij Fortis en KBC?


kathy
[ bankshopper ]
woensdag 12 januari 2011
18:51
Ik ben klant bij zowel BNP Paribas Fortis als KBC. Persoonlijk heb ik een duidelijke voorkeur voor KBC. Ik heb ook het gevoel dat Fortis vroeger veel moeite gedaan heeft om ons klant te maken, maar eenmaal je klant bent, zijn ze niet meer echt geïnteresseerd. Zie bv. mijn zoektocht naar hypothecair krediet: KBC heeft echt moeite gedaan, ik had het gevoel dat het BNP Parisbas geen f*** kon schelen. Ook naar informatie en bekwaamheid personeel scoort KBC bij mij veel beter. Bij KBC heb ik een duidelijke uitleg gekregen over hoe ik alles fiscaal kon optimaliseren. De bediende voor hypothecaire kredieten bij BNP kon "fiscale optimalisatie' amper uitspreken, vrees ik :)) Ik heb daar een paar vragen gesteld, maar telkens hetzelfde antwoord: "dat ga ik moeten navragen".
Nu, dat is een persoonlijk idee, ik veronderstel dat je dat niet noodzakelijk door kunt trekken voor alle kantoren.





  U moet zich aanmelden om te kunnen reageren op dit aanbod.

 
 

nog geen account?
 
Voorstel zoeken
Schuldsaldo toevoegen
Schuldsaldo zoeken

[ advertentie ]









www.renteopdevoet.be |  www.rodv.be |  disclaimer / gebruiksvoorwaarden |  adverteren
Renteopdevoet.be® - 2010