Registreer aanmelden
 
   
  Skip Navigation Links
Startpagina
Rentezoeker
Mijn rente op de voet
Bedrijvengids
Forum
Contact
 
 
Renteopdevoet.be - Forum  

◄ Alle rubrieken
◄ Terug naar 'Notaris'

Termijn tussen compromis en akte
door jog op dinsdag 20 oktober 2009 - 13:57

Beste, We hebben een compromis getekend voor de aankoop van een woning op 25 Aug 2009. De bedoeling is om de akte te ondertekenen rond midden december. Nu krijg ik de vraag van de verkoper of we dit kunnen uitstellen tot 6 Januari. Bij mijn weten is de max termijn tussen compromis en akte 4 maanden , in casu dus 25 december. Het betreft een nieuwbouw woning die door de koper is gebouwd en die wij nu overkopen. De reden is dat het voor de verkoper fiscaal interessanter is zegt hij. Hij heeft de grond pas op 5 januari 2009 gekocht en zou extra belastingen moeten betalen indien hij deze binnen het jaar opnieuw verkoopt ... Vandaar de datum van 6 Januari. Weet er iemand wat de risico's zijn als de termijn tussen compromis en akte > 4 maanden is? Is de BTW verlaging van volgend jaar al officieel (maw bestaat er een wet voor met bijhorende uitvoeringsbesluiten). Kunnen we aansprakelijk gesteld worden voor het niet tijdig betalen van de registratie rechten Eigenlijk wil ik dit niet maar ben op zoek naar argumenten om het voorstel van de verkoper af te wentelen. Heeft er iemand ervaring terzake ? Alvast bedankt, JoG.
5416 keer bekeken - 2 antwoord(en)







jog
[ ]
dinsdag 20 oktober 2009
22:00
Ik heb naar de notaris gebeld. Betreft BTW verlaging : normaal geen probleem , morgen moet ik papieren gaan afhalen om dit in orde te brengen. Termijn : is vier maanden. Tegen dan moeten zeker de registratierechten betaald worden (op de grond moet ik registratie rechten betalen en op het gebouw BTW) , indien ik dit niet doen zou mij dat een boete kunnen opleveren. De notaris was er absoluut geen voorstander van om over de termijn van 4 maanden te gaan. We gaan dus ook niet akkoord gaan met de verkoper zijn voorstel.

liesebees
[ ]
dinsdag 20 oktober 2009
14:19
ik dacht ook dat er maximum 4 maand was tussen compromis en verleiden van de akte. Maar om zeker te zijn: bel naar de notaris. Die verteld je het gratis en met zekerheid. Op de verlaging van de btw moet je niet rekenen. Daar zal de bouwer al wel gebruik van gemaakt hebben en de verlaging is per adres, niet per eigenaar... Ik denk trouwens ook dat jullie geen registratierechten gaan moeten betalen, maar 21% BTW. Maar hier weer: notaris, die weet het zeker!




  U moet zich aanmelden om te kunnen reageren op dit aanbod.


nog geen account?
 
Voorstel zoeken
Schuldsaldo toevoegen
Schuldsaldo zoeken

[ advertentie ]









www.renteopdevoet.be |  www.rodv.be |  disclaimer / gebruiksvoorwaarden |  adverteren
Renteopdevoet.be® - 2010