Registreer aanmelden
 
   
  Skip Navigation Links
Startpagina
Rentezoeker
Mijn rente op de voet
Bedrijvengids
Forum
Contact
 
 
Renteopdevoet.be - Forum  

◄ Alle rubrieken
◄ Terug naar 'Herziening woonkrediet'

geen aanpassing van lening wegens te weinig verschil
door juvahe op zondag 14 november 2010 - 21:26

de rentevoet van mijn krediet blijft ongewijzigd omdat het verschil minder dan 0.02080% maandelijks is.

vorig jaar was de nieuwe rentevoet 0.10700
en dit jaar was dit 0.09440%

Kan dit eigenlijk wel?

3587 keer bekeken - 8 antwoord(en)







tom
[ bankshopper ]
woensdag 29 december 2010
11:11
Ja, dat klopt. Je moet toch een kleine percent kunnen zakken om er echt voordeel uit te halen. Je eigen bank zal trouwens zelden zelf bellen om te zeggen dat de olo gezakt is en dat het nu interessant is om te herzien. Je kan beter zelf af en toe bvb hier de verkregen voorstellen (of via nieuwsbrief) wat volgen om te zien wat de onderhandelde rentevoeten gemiddeld zijn. En het is ook niet omdat de olo op 10 jaar op 3,2 staat dat de bank daarom zijn commerciële tarieven laat zakken. Meestal neemt men daar een mooie marge op. Anderzijds is het zo dat er recordbedragen spaargeld op de rekeningen staan die ook men ook moet aanwenden en laten renderen door bvb woonkredieten. Sowieso zal je op het einde van het jaar uitzonderlijk nog zeer sterke tarieven onderhandelen. De meeste instellingen sluiten het jaar af en houden zich minder bezig met woonkredieten. Begin volgend jaar zullen er misschien weer acties komen, who knows.

Groeten Tom en prettige feesten.


huisjetuintjeboompje
[ bankshopper ]
dinsdag 28 december 2010
23:35
@tom,danku voor de reply

dus het klopt wat de bankbediende me vertelde en dat ik dus best gewoon wacht tot de olo ginstig staat(in mijn geval 3,2).?

groeten


tom
[ bankshopper ]
dinsdag 28 december 2010
13:29
@huisjetuintjeboompje : rente stond inderdaad laag, maar is momenteel bezig aan een serieuze klim. Of dit fenomeen zal blijven aanhouden kan men nog niet zeggen met zekerheid, maar het ziet er naar uit dat de 3,6% die gehaald werd een goeie 1,5 maanden geleden niet meer voor direct zal zijn. Inflatie loert om de hoek.

traxelquadrio
[ ]
vrijdag 24 december 2010
14:02
@tom: simulatie jaarlijks aanpasbaar 250.000 euro 25j aan 2.30% scheelt dit het TWEEDE jaar: 10 euro per maand en 263 euro minder terugbetaling van rente over de volledige looptijd. Is dan toch ietsje meer dan een halve euro.

bij mijn herziening idem: 0.19% minder= geen aanpassing en dat scheelde toch een 20 a 25 euro per maand. tja, misschien zal het ook eens in hun nadeel uitdraaien; ben eigenlijk ook al blij dat hij niet steeg!


huisjetuintjeboompje
[ bankshopper ]
donderdag 23 december 2010
23:21
Hier ietwat een gelijkaardige vraag. Via vrienden hoorde ik dat de vaste rentevoet laag staat.
Ik leende op 25 jaar aan 4,64 vast(170000)
Ik ging luisteren bij de bank en daar zei de bediende dat het voor mij pas interessant wordt om te herbekijken indien de olo aan 3,2 staat en dat ik enkel dat in de gaten moet houden...Klopt dit wel?

dank alvast voor de reacties

Groeten

PS:interessante site,tnx!


juvahe
[ bankshopper ]
zaterdag 20 november 2010
18:58
dank u

en het gaat inderdaad over de referteindex.


tir
[ bankshopper ]
maandag 15 november 2010
13:55
het is inderdaad zo dat de meeste banken het principe hanteren dat een renteherziening pas doorgevoerd wordt indien het verschil op jaarbasis meer is dan 0.25%. in jouw geval zit je daar dus onder en wordt de "administratieve moeite" niet gedaan om dit aan te passen...

tom
[ bankshopper ]
maandag 15 november 2010
7:57
Dit staat normaal gezien in je contract. Met de nieuwe rentevoet bedoel je waarschijnlijk de referte index of ben ik verkeerd? Een verschil van 0,09% ga je bijna ook niet voelen op je afbetaling. Afhankelijk van hoeveel je geleend hebt en op welke termijn natuurlijk denk ik dat dit nog geen halve euro per maand gaat schelen.




  U moet zich aanmelden om te kunnen reageren op dit aanbod.


nog geen account?
 
Voorstel zoeken
Schuldsaldo toevoegen
Schuldsaldo zoeken

[ advertentie ]









www.renteopdevoet.be |  www.rodv.be |  disclaimer / gebruiksvoorwaarden |  adverteren
Renteopdevoet.be® - 2010