Registreer aanmelden
 
   
  Skip Navigation Links
Startpagina
Rentezoeker
Mijn rente op de voet
Bedrijvengids
Forum
Contact
 
 
Renteopdevoet.be - Forum  

◄ Alle rubrieken
◄ Terug naar 'Bankshoppen algemeen'

Wederbeleggingsvergoeding
door Panter op maandag 21 december 2009 - 17:32

Hoi, heeft er hier al iemand ervaring met het onderhandelen bij een bank over een wederbeleggingsvergoeding? Ik zit in de situatie waarin er eerst geleend wordt om een stuk bouwgrond af te betalen. Na 3-4 jaar zou ik deze lening herfinancieren met een nieuwe uitgebreidere lening om ook het te bouwen huis te financieren. Telkens wordt mij wel verteld dat ik hierbij zowieso de kost van de wederbelegging zal moeten dragen. Weet iemand hoe dit te omzeilen valt of als dit onderhandelbaar is? (de nieuwe lening komt in principe toch bij dezelfde bank dus past deze 'schadevergoeding' niet in de filosofie van schade voor de bank wegens vervroegd aflossen)
4806 keer bekeken - 4 antwoord(en)







luchan
[ ]
dinsdag 22 december 2009
13:21
De wederbeleggingsvergoeding wordt altijd opgeëist. Geen enkele bank zal plooien voor de eis van een klant om die te laten vallen .Het groter krediet bij herfinanciering zal aan een hoger tarief zijn zodat de vergoeding meebetaald wordt. Een herfinanciering van een krediet is voor de bank een verliespost en hierop gaan ze zeker geen toegevingen doen.

Panter
[ ]
maandag 21 december 2009
20:47
@Luchan: kan de situatie voor een bank niet veranderen als de vergoeding weggelaten met het oog het verkrijgen van een groter krediet? Volgens mij toch een gans andere context dan wanneer dit gebeurt omdat de lener plots geld genoeg heeft om af te betalen. Zien jullie nog andere opties? bvb Nu reeds het ganse geraamde bedrag ontlenen; enkel het bedrag voor de grond effectief nu opnemen en onderhandelen over de reserveringsprovisie? Alvast bedankt!

roel
[ bankshopper ]
maandag 21 december 2009
19:59
Ik heb hier geen ervaring mee, maar het lijkt mij dat je in een sterke positie staat. Geef de bank de keuze: ofwel laten ze (een deel van) de wederbeleggingsvergoeding vallen en neem je de bijkomende lening ook bij hen, ofwel laten ze die wederbeleggingsvergoeding niet vallen en dan ga je bij een andere bank. Toegegeven, je moet dan de kosten van een nieuwe krediet-registratie bij de notaris betalen. Maar misschien moet je ook notariskosten betalen indien je je krediet bij dezelfde bank verder verhoogt? Mocht dat het geval zijn dan sta je nog sterke in je schoenen bij je hudige bank. Blijkbaar beschouwt de bank u niet als goede klant, en daar zijn misschien redenen voor?

luchan
[ ]
maandag 21 december 2009
19:56
Panter Ikzelf werk bij een bank en doe reeds 25 jaar woningkredieten. Over wederbeleggingsvergoeding wordt nooit onderhandeld en dus ook nooit toegegeven. Geen enkele bank wijkt hier van af.




  U moet zich aanmelden om te kunnen reageren op dit aanbod.


nog geen account?
 
Voorstel zoeken
Schuldsaldo toevoegen
Schuldsaldo zoeken

[ advertentie ]









www.renteopdevoet.be |  www.rodv.be |  disclaimer / gebruiksvoorwaarden |  adverteren
Renteopdevoet.be® - 2010