Registreer aanmelden
 
   
  Skip Navigation Links
Startpagina
Rentezoeker
Mijn rente op de voet
Bedrijvengids
Forum
Contact
 
 
Renteopdevoet.be - Forum  

◄ Alle rubrieken
◄ Terug naar 'Bankshoppen algemeen'

Banken doen lastig (man 27jr lening 85.000 euro voor 15jr)
door Tigerke1983 op vrijdag 11 maart 2011 - 17:43

Mijn vriend (man 27jr niet-roker) is van zin om een studio/klein appartement aan te kopen voor ongeveer 85.000 euro. Zelf heb ik een eigendom en woont mijn vriend (feitelijk samen/niet-getrouwd) bij mij en hij zou dit dus kopen om te verhuren. Na 10 jaar zouden we dan alle twee ons eigendom verkopen en samen iets leuks kopen.

Nu merk ik op dat de meeste banken veel moeilijker doen dan toen ik in 2007 en ook nog eens in 2010 (herfinanciering) opzoek was naar een interessante hypothecaire lening. Vroeger was een mailtje genoeg om al een aanbod te krijgen waarna je dan al dan niet een afspraak met die bank maakte. Nu vraagt iedere bank, zonder een eerste aanbod, al direct om een afspraak te maken. Mijn vriend heeft een drukke agenda en heeft dus geen zin om onnodig naar banken te gaan die hem dan een belachelijk hoge rentevoet geven.

Iemand die ons kan vertellen wat de huidige geldende tarieven zijn voor een man van 27jr niet-roker, contract onbepaalde duur met een inkomen van 1.950 bruto + maaltijdcheques en representatievergoeding + bedrijfswagen (alles samen netto circa 1.650 euro/maand).

Het aan te kopen eigendom zou circa 85.000 euro kosten. Mijn vriend heeft op dit moment 6.500 euro aan eigen middelen. De gechatte verhuuropbrengst zou 350-400 euro/maand bedragen. Hij hangt niet af van de huur om de lening te betalen! Hij wenst een lening op 15 jaar liefst vast (of een variabele die worst-case beter uitkomt dan de vaste).

I.v.m. eventueel potentieel ... mijn vriend is dus samen met mij (man 28jr niet-roker, inkomen 3.000 euro bruto, ambtenaar, eigendom aangekocht in 2007 van 118.000 euro waar al 12.000 euro van betaald is).
3890 keer bekeken - 5 antwoord(en)







dukke
[ bankshopper ]
zondag 5 juni 2011
20:35
Als de banken moeilijk doen kan je altijd terecht bij FINB. Zij krijgen betere voorwaarden bij de banken en zullen doorduwen om een dossier rond te krijgen.

Tigerke1983
[ bankshopper ]
dinsdag 15 maart 2011
14:12
Ondertussen gisteren een bod gedaan van 75.000 euro op een appartement van 80m² binnen de ring van Antwerpen in Borgerhout. Bod is aanvaard. Nu nog een interessante bank vinden. Huuropbrengst zou toch 400 euro/maand moeten kunnen zijn want is meer dan groot genoeg dus geen overdreven geschatte huur.

tom
[ bankshopper ]
maandag 14 maart 2011
12:00
Je auto die kapot gaat, een dakgoot die begint te lekken, ontslag op werk, enz. Het zijn allemaal zaken die ervoor kunnen zorgen dat je in een mum van tijd door die 6500 euro zit. Op zich is dit veel geld, maar als je pech hebt kan het zijn dat het ook snel weg is. Dat bedoelde ik met weinig aan eigen middelen. Persoonlijk zou ik iets meer lenen om een grotere appel voor de dorst te hebben dan dat ik al mijn spaargeld investeer en dat er dan niets mag gebeuren.

Tigerke1983
[ bankshopper ]
maandag 14 maart 2011
11:29
6.500 euro weinig aan eigen middelen ...
ik had op het moment dat ik mijn appartement kocht toch ook niet veel meer hoor ... op het moment van ondertekenen van de akte zou je mij ondersteboven hebben kunnen draaien en er zouden niet te veel euro's uitgevallen zijn :-p

Ik onthou: toch maar meestappen in het tijdrovende verhaal van het bezoeken van banken die nog steeds veel te arrogant zijn en zelf na een bankencrisis niet inzien dat ze wat nederig moeten worden.


tom
[ bankshopper ]
zaterdag 12 maart 2011
9:40
Ik denk dat in jullie geval het inderdaad beter is om eens langs te gaan bij bijvoorbeeld de vier grootbanken en daar eens te horen wat ze jou kunnen bieden. Je dossier is iets complexer dan de gemiddelde. Weinig banken houden rekening met de extra legale voordelen. Wel rekenen ze er gemakkelijk je vakantiegeld, 13e maand (eindejaarspremie) of andere bonussen bij. Zo komt je maandbedrag wel een stukje hoger uit de hetgeen je effectief netto in handen krijgt.

Als je op dergelijke korte termijn wenst te kopen en verkopen kan je beter uitkijken naar leningen met vaste kapitaalsaflossingen. Deze zijn hoger qua maandelijks af te lossen bedrag, maar zo zal je op het moment dat je zal verkopen al veel meer kapitaal afgelost hebben dan bij een gewone normale lening met vaste mensualiteiten.

6500 euro aan eigen middelen (=totaalbedrag?) is bijzonder weinig en kan je beter op je spaarboekje laten staan voor noodgevallen.





  U moet zich aanmelden om te kunnen reageren op dit aanbod.


nog geen account?
 
Voorstel zoeken
Schuldsaldo toevoegen
Schuldsaldo zoeken

[ advertentie ]









www.renteopdevoet.be |  www.rodv.be |  disclaimer / gebruiksvoorwaarden |  adverteren
Renteopdevoet.be® - 2010