Registreer aanmelden
 
   
  Skip Navigation Links
Startpagina
Rentezoeker
Mijn rente op de voet
Bedrijvengids
Forum
Contact
 
 
Renteopdevoet.be - Forum  

◄ Alle rubrieken
◄ Terug naar 'Bankshoppen algemeen'

quotiteit niet van belang indien lager dan 100%
door zoek-een-lening op dinsdag 6 juli 2010 - 22:03

Afgelopen weken verschillende banken afgelopen voor een hypotheek lening met een vaste rentevoet op een looptijd van 20 jaar. Banken: Fortis BNP Paribas, Dexia, KBC, ING, Landbouwkrediet Hier op het forum wordt vaak gesproken over de quotiteit ivm de rentevoet. Mijn persoonlijke ervaring is echter dat bij Fortis BNP Paribas, Dexia, KBC en ING het voor de rentevoet geen verschil maakt of je nu 100% gaat lenen of 80% of 70%. Enkel bij het Landbouwkrediet onder het minikrediet Fidelio stelsel moest je kleiner of gelijk dan 80% lenen. In mijn geval ging het om de aankoop van een huis en dit dan met eigen middelen vervolgens verbouwen. Hoe is jullie ervaring nu?
3836 keer bekeken - 3 antwoord(en)







zoek-een-lening
[ ankshopper0 ]
woensdag 7 juli 2010
23:06
Ik deel de mening met Tom en swift. Bij LBK krijg je extra korting als je minder dan 80% wil lenen. Dan ben je dus voor de bank ook een kleiner risico. Bij argenta krijg je zelfs een bepaalde korting voor je eigen kapitaal. Zelf zie ik dat eerder als een lokkreet naar dit kapitaal. Ze zouden natuurlijk er graag hebben dat je dit bij hun bank gaat plaatsen. Natuurlijk kan je dat geld bij hun plaatsen en verspelen aan auto's of andere zaken. Maar het is natuurlijk beter dat je geld hebt dan dat je niets bezit... Wat betreft de mening van swift: Als je meer dan 100% wil lenen. (denk maar aan de notariskosten) Dat kunnen ze je niet afpakken als jij je lening niet kan betalen. Vandaar groter risico > meer te betalen. Daarom vind ik het delen (lees doormailen) van bankvoorstellen ook niet echt nuttig. Als jij veel minder dan mij zou verdienen en veel minder spaarkapitaal hebt, dan geven ze je gewoon niet een even scherp krediet... Dit forum is echter top!

tom
[ bankshopper ]
woensdag 7 juli 2010
11:21
Uit eigen ervaring merkte ik ook dat vooral LBK en Argenta belang hechten aan de quotiteit. Ik denk dat het tussen de 60 tot 100% weinig uitmaakt. Pas als je minder dan de helft moet ontlenen denk ik dat er nog wat marge zit op je voorstel. Andere mensen ervaring hiermee?

swift
[ ]
woensdag 7 juli 2010
10:24
We hadden een voorstel van Fortis Sint Gillis voor een quotiteit 105% met akkoord filiaaldirecteur. Werd op hoofdzetel geweigerd. Max 100% quotiteit Ging om 236.000 op 25 jaar... No more fortis for me ;-)




  U moet zich aanmelden om te kunnen reageren op dit aanbod.


nog geen account?
 
Voorstel zoeken
Schuldsaldo toevoegen
Schuldsaldo zoeken

[ advertentie ]









www.renteopdevoet.be |  www.rodv.be |  disclaimer / gebruiksvoorwaarden |  adverteren
Renteopdevoet.be® - 2010