Registreer aanmelden
 
   
  Skip Navigation Links
Startpagina
Rentezoeker
Mijn rente op de voet
Bedrijvengids
Forum
Contact
 
 
Renteopdevoet.be - Forum  

◄ Alle rubrieken
◄ Terug naar 'Bankshoppen algemeen'

herziening lening voor leek...
door balleke op dinsdag 28 augustus 2012 - 19:01

Allen,

Ik zou op termijn graag een herziening van mijn lening willen, maar ben op het vlak nogal een leek...

Even de situatie

175.000 euro geleend
vaste rentevoet
afgesloten +/- april 2008
looptijd 25 jaar
rentevoet 4.8 perc

Kan ik ergens nagaan waar ik de rente kan opvolgen ivm vaste rentevoeten... ik heb al wat opgezocht en blijkbaar volgt deze de rente van OLO, ik veronderstel in mijn geval op 25 jaar ??

Momenteel staat deze op 3.3 perc http://www.tijd.be/rentemarkt/ .
Deze 3.3 percent is dat nu wat ik op de bank zou kunnen krijgen qua rente of is dit een beetje te snel door de bocht gegaan ?? Deze waarde zal wss ook dagelijks aangapst (kunnen) worden...??

alvast bedankt
3026 keer bekeken - 4 antwoord(en)







Blackwidow
[ ]
woensdag 29 augustus 2012
15:22
Banken weten inderdaad zeer goed dat je bij een andere bank méér kosten zal hebben. Ik heb een voorstel van 3.6 en ik denk dat mijn thuisbank me een voorstel van 3.7 of zelfs 3.8 zal geven .En dan de uitleg van méér kosten en zo... Je moet voor jezelf uitmaken of je tevreden bent van je bank of niet. En reken ook alles uit, SSV en dergelijke. Zelfs met méér kosten bij een overstap naar andere bank ben ik geneigd om te verhuizen. Het komt me misschien 20€ per maand duurder uit, maar voor service wil ik iets meer betalen. Ik hang vast met m'n brandverzekering bij m'n bank, misschien kan dit bij een andere bank bvb onderhandeld worden, SSV die iets goedkoper is . .. . .

@ Caron. Bij de nieuwe bank zou je dan 802€ betalen per maand, bij je thuisbank 791€. Dus een verschil van 11€ / maand. Als je tevreden bent van je thuisbank, dan doe je goed om te blijven ;)


caron
[ bankshopper ]
woensdag 29 augustus 2012
13:33
Wij hebben ook prospectie gedaan voor een herziening. We hadden eind 2007 een lening van 150.000Eur afgesloten, 25 jaar aan 4,78%. Nu hebben we eerst bij andere banken geïnformeerd, alvorens de thuisbank te contacteren. Het mooiste aanbod was 3,42% + ongeveer 6000EUR kosten (notaris+bankkosten) voor overstap naar een andere bank + extra schuldsaldoverzekering. Met dit voorstel zijn we naar onze thuisbank gegaan, daar hebben we 3,76% gekregen voor 19 of 20 jaar of 3,69% op 18 jaar, nog te lenen bedrag is ongeveer 134.000EUR. Bij de thuisbank betalen we 290EUR dossierkosten en 3 maanden wederbeleggingsvergoeding. Dus rekening houdend met de kosten, is het voorstel van de thuisbank het voordeligst en ik denk dat rentevoeten van 3,40% enzo bij herziening onhaalbaar zijn, ze weten immers dat je bij een andere bank meer kosten hebt + schuldsaldo,... Ik hoop dat wij hiermee een goede zaak zullen gedaan hebben.

balleke
[ bankshopper ]
woensdag 29 augustus 2012
6:10
Alvast bedankt,

ik heb ook al zo een vermoeden dat je bij je thuisbank niet het onderste uit de kan kan halen, maar als je dan overstapt naar een andere bank ben je natuurlijk een pak meer centjes kwijt...

Gr


tom
[ bankshopper ]
dinsdag 28 augustus 2012
21:27
De vaste rentevoet is gekoppeld aan de OLO op 10 jaar. Ongeacht of je 10 of 20 jaar leent. De OLO op 10 jaar is niet de rentevoet die jij zal kunnen onderhandelen maar zal daarrond situeren. Afhankelijk van hoeveel marge de bank neemt en afhankelijk van je dossier.

Momenteel zitten de banken op een berg spaargeld en kunnen ze heel goedkoop geld lenen. Dus logischerwijs zouden de rentevoeten heel interessant moeten zijn. Dit zijn ze ook, maar nog niet evenredig met de huidige marktrente. Ze kunnen in principe nog wat zakken, maar ik zou er niet op rekenen.

4,8% herzien zal enkel interessant zijn bij een andere instelling. Ik vrees dat je bij je eigen instelling niet het onderste uit de kan zal kunnen halen (tenminste niet zonder een sterk tegenvoorstel van een concurrent en het 'dreigement' dat je als klant vertrekt).

Hier kan je alleszins de onderhandelde rentevoeten opvolgen qua onderhandelde rentevoeten. Voor vaste rentevoeten hou je inderdaad best de OLO op 10 jaar in het oog.





  U moet zich aanmelden om te kunnen reageren op dit aanbod.

 
 

nog geen account?
 
Voorstel zoeken
Schuldsaldo toevoegen
Schuldsaldo zoeken

[ advertentie ]









www.renteopdevoet.be |  www.rodv.be |  disclaimer / gebruiksvoorwaarden |  adverteren
Renteopdevoet.be® - 2010