Registreer aanmelden
 
   
  Skip Navigation Links
Startpagina
Rentezoeker
Mijn rente op de voet
Bedrijvengids
Forum
Contact
 
 
Renteopdevoet.be - Forum  

◄ Alle rubrieken
◄ Terug naar 'Bankshoppen algemeen'

Hoe veranderen rente voorstellen?
door fvandenb op dinsdag 23 februari 2010 - 23:37

Ik weet dat de rente een van de verschillen referte indexen volgen. Op die manier zou je ook een tarief van een maand geleden met een tarief nu kunnen vergelijken. Nu heb ik van ING te horen gekregen dat de rente die ze kunnen aanbieden elke week veranderen (terwijl dus de referte index gelijk blijft). Wat zorgt ervoor dat die per week kunnen verschillen? Het probleem is dat je twee opeenvolgende weken niet meer met elkaar kan vergelijken :-( En dat de meeste gegevens van vorige week bij wijze van spreken waardeloos zijn. Klopt mijn redenering?
1950 keer bekeken - 2 antwoord(en)







tom
[ bankshopper ]
woensdag 24 februari 2010
12:41
Je redenering klopt gedeeltelijk. Ik denk dat de officiële tarieven inderdaad wekelijks enkele punten stijgen en/of dalen maar dat de uiteindelijke verkregen tarieven (waar deze site om draait) niet zo sterk variëren. Veel hangt ook af van het moment. Soms komt een bank agressief uit de hoek voor een maand met scherpe voorstellen om zo snel veel klanten te winnen. Zo hebben we hier al DL bank een tijd geleden bezig gezien, blijkbaar nu ING, enz. Veel vergelijken op deze site is dus de boodschap ;-) (en natuurlijk zoveel mogelijk voorstellen delen).

isabel-tom
[ ]
woensdag 24 februari 2010
6:42
De banken houden je bekomen rente vast voor 2 a 3 weken. Ik dacht dat de meeste banken om de 3 maand een andere referteindex hanteren. Maar hoe men bepaald hoe ver men wil gaan in het geven van rentes weet ik niet juist. Dat wordt dag per dag bekeken. Marktaandeel, winstmarges, ...




  U moet zich aanmelden om te kunnen reageren op dit aanbod.


nog geen account?
 
Voorstel zoeken
Schuldsaldo toevoegen
Schuldsaldo zoeken

[ advertentie ]









www.renteopdevoet.be |  www.rodv.be |  disclaimer / gebruiksvoorwaarden |  adverteren
Renteopdevoet.be® - 2010