Registreer aanmelden
 
   
  Skip Navigation Links
Startpagina
Rentezoeker
Mijn rente op de voet
Bedrijvengids
Forum
Contact
 
 
Renteopdevoet.be - Forum  

◄ Alle rubrieken
◄ Terug naar 'Bankshoppen algemeen'

Voorspellingen Batibouw
door jservaes op dinsdag 23 november 2010 - 13:13

Dag allemaal,


Heeft iemand kennis van zaken of ervaring met de evolutie van de rentevoeten ten tijde van batibouw? Ik weet dat voorspellingen moeilijk zijn, maar is er dan een gebruikelijke dalende of stijgende rentevoet?

Met dank,


3913 keer bekeken - 4 antwoord(en)







tom
[ bankshopper ]
maandag 6 december 2010
15:27
Ook even ter info meegeven dat 'referte indexen' enkel maar van toepassing zijn voor hypothecaire leningen met variabele formule. Terwijl het overgrote deel van de Vlamingen toch nog steeds kiest voor een lening met vaste formule (gekoppeld aan de langetermijnrente - OLO 10 jaar).

Feit is dat het overgrote deel van de financiering van de hypothecaire leningen komt van het spaargeld van de klanten bij de bank. Er staat momenteel een recordbedrag aan spaargeld op de banken, zodus zullen ze er ook iets moeten mee doen. Het kan een aanleiding zijn om mooiere tarieven te krijgen. Met de nadruk op 'kan'.

Kijk vooral naar het totaalpakket en maak daarop je beslissing. Ik zie hier soms ssv's van 10.000 euro passeren voor 25 jaar, niet roker. Dan ben je soms beter af met een minder mooie rentevoet en een betere schuldsaldoverzekering. Boodschap is dus: vergelijk het totaalpakket (rentevoet + ssv + brand) wat toch in de meeste gevallen samen verkocht wordt.


shopper2000
[ bankshopper ]
zondag 5 december 2010
21:10
Als we naar Batibouw vorig jaar kijken en even de vergelijking maken met de referte indexen A februari - januari dan zien we een verschil van 0,60 centiemen. Overal hoor je wacht tot met batibouw. Als ik mij niet vergis was batibouw in maart. bijgevolg een andere gekoppelde index.

2009 februari 1,423%
2009 januari 2,005%

Mensen die gewacht hebben op de Batibouw korting die men "kan krijgen" hadden het eerste jaar geluk. De volgende jaren van het krediet is de winstmarge aanzienlijk hoger. Met name het verschil tussen de daling en de korting.

Door de daling van de referte indexen, hebben de banken hun tarieven naar beneden gebracht tijdens deze periode, maar dat heeft dus eigenlijk niets met Batibouw te maken.

Wat er wel vaak is dat men extra kortingen geeft op schuldsaldoverzekeringen en brand. ook zijn er vaak andere acties maar ik hou me toch bij de gedachte dat het enkel gaat om de rentestand en niet over commeciële evenementen bij de tariefzetting.groeten


jservaes
[ bankshopper ]
vrijdag 26 november 2010
9:57
Hartelijk dank voor uw antwoord Tom....


Groeten


tom
[ bankshopper ]
dinsdag 23 november 2010
14:30
Vroeger kon je er van uit gaan dat de meeste instellingen rond batibouw een extraatje deden. Sinds de financieel economische crisis zijn er in de voorbije 2 edities van batibouw niet echt speciale kortingen gegeven. Ik denk dat je momenteel (toch zeker de voorbije maand) mooie tarieven kon loskrijgen bij je bank. Vaste rentevoeten van 3,60% waren geen uitzondering.
Nu de economie stilletjes aan weer wat begint aan te trekken denk ik niet dat het eerste kwartaal van 2011 voor veel betere tarieven zal zorgen. Indien de verdere stagnering of prijsdaling (cfr. oesorapporten en dergelijke meer) van de huizen zal blijven aanhouden zie ik zelfs weer een stijging van de rentevoeten. Zodat de weegschaal aankoopprijs woning / tarief bank in evenwicht blijft. Niemand heeft een glazen bol natuurlijk en je weet nooit welke kronkels de economie nog gaat maken (double dip) etc.





  U moet zich aanmelden om te kunnen reageren op dit aanbod.


nog geen account?
 
Voorstel zoeken
Schuldsaldo toevoegen
Schuldsaldo zoeken

[ advertentie ]









www.renteopdevoet.be |  www.rodv.be |  disclaimer / gebruiksvoorwaarden |  adverteren
Renteopdevoet.be® - 2010