Registreer aanmelden
 
   
  Skip Navigation Links
Startpagina
Rentezoeker
Mijn rente op de voet
Bedrijvengids
Forum
Contact
 
 
Renteopdevoet.be - Forum  

◄ Alle rubrieken
◄ Terug naar 'Bankshoppen algemeen'

wat beïnvloedt rente van lening
door crazyheinz op woensdag 3 augustus 2011 - 19:08

We zijn bij een aantal banken gaan luisteren, BNP, ING, KBC, Argenta, Dexia en Axa.
KBC geeft ons veruit het laagste tarief meer voor een vaste rentevoet op 20 jaar, namelijk 3.99 procent.
Ik zie hier op deze site tarieven van 3.8 passeren of nog lager bij hetzelfde kantoor waarmee ik in gesprek ben. Het enige verschil dat ik kan bedenken is dat ik 100 procent leen, en de andere mensen voor 80 of lager. Hoe kan ik dit tarief lager krijgen als andere banken geen lager tarief aanbieden? Het frustrerende is om te weten dat mensen op deze site wel lagere tarieven krijgen dan ik.
2856 keer bekeken - 2 antwoord(en)







mision
[ bankshopper ]
maandag 8 augustus 2011
18:25
Bij KBC doet uw inkomen veel heb ik gemerkt. Als ze het idee hebben dat ze u in de toekomst een paar beleggingen kunnen verkopen dan krijg je al wat meer gedaan. Ze willen een "totaal" relatie met de klant. Lening, verzekeringen, spaarproducten enz...Ben zelf eens bij KBC gaan horen en de rentevoet kan nog wel lager maar daarom moet je dan ook onderhandelen, verder ben ik zeer tevreden over de uitleg en openheid vd medewerkers.

phm
[ bankshopper ]
maandag 8 augustus 2011
16:13
Oppassen met het vergelijken van rentevoeten. Er zijn verschillende factoren die de rentevoet bepalen. Ten eerste zijn er de individuele factoren: het bedrag, de quotiteit (verhouding te lenen bedrag / aankoopprijs), het inkomen van de ontleners, de looptijd, het aantal (en het soort) producten die je bij je bank hebt...
Ten tweede worden de rentevoeten wekelijks aangepast aan de bewegingen op de financiële markten: wij krijgen nu veel interessantere voorstellen dan een dikke maand geleden, wegens de huidige onzekerheid.
Ten derde gaat een bank lager zakken als ze meer kredieten nodig heeft, ook dat verandert constant. Wij zijn bijvoorbeeld vorige week bij BNP Paribas geweest en daar zei de bankier heel eerlijk dat ze geen interessant voorstel konden doen omdat ze op dat moment kredieten genoeg hadden.
Geen idee wat je nog kan doen om je tarief naar beneden te krijgen. Misschien eens bij Immotheker proberen? Of gewoon nog wat wachten?





  U moet zich aanmelden om te kunnen reageren op dit aanbod.


nog geen account?
 
Voorstel zoeken
Schuldsaldo toevoegen
Schuldsaldo zoeken

[ advertentie ]









www.renteopdevoet.be |  www.rodv.be |  disclaimer / gebruiksvoorwaarden |  adverteren
Renteopdevoet.be® - 2010