Registreer aanmelden
 
   
  Skip Navigation Links
Startpagina
Rentezoeker
Mijn rente op de voet
Bedrijvengids
Forum
Contact
 
 
Renteopdevoet.be - Forum  

◄ Alle rubrieken
◄ Terug naar 'Bankshoppen algemeen'

vlaams leenkantoor nv
door draaimedaris op vrijdag 15 februari 2013 - 18:18

Beste bankshoppers

Bij het Vlaams Leenkantoor kreeg ik (telefonisch) een voorstel om 200000 euro te lenen op 25j tegen 3,37 procent. Ik heb echter weinig vertrouwen in deze organisatie daar ik er weinig over terug vind.Hun site ziet er wel vrij professioneel uit en ze hebben een onderneminsnummer dat klopt na controle bij de kruispuntbank. Wanneer ik vroeg waarom zij zo veel onder de prijs konden gaan gaven ze me een uitleg over een constructie tussen verschillende banken.

ervaringen?
10285 keer bekeken - 10 antwoord(en)







sisi8918
[ bankshopper ]
vrijdag 27 september 2013
16:24
hallo iedereen,

al meer informatie over het Vlaams Leenkantoor? Wij zijn ook op zoek naar een hypothecaire lening en de scherpste rentevoet.


spock2
[ bankshopper ]
donderdag 30 mei 2013
16:29
MDS, hetgeen ingewikkeld is bij akkordeon is hoeveel kapitaal je nog af te lossen hebt bij bvb de hypothese van een sterke rentestijging die jaren aanhoudt.
-----

Ik heb een collega die bijna 5 jaar geleden een gewone variabele aangegaan heeft. Hij heeft dan wel geen 'akkordeon' (=duurtijd die verkort), maar betaald nu 0.15% intresten. De rentevoeten bij gewone variabele liggen nl lager dan bij akkordeon, en de referteindex is dezelfde.

Ik zou ook eens een recente aflossingstabel 'best-case scenario' van een akkordeon 1/1/1 willen zien, de referteindex staat nu op 0.07% (hetzelfde geldt voor gewone variabele natuurlijk).

Ik denk dat je nu beter een vaste neemt tenzij de akkordeon rentevoet echt lager ligt dan de vaste. bvb akkordeon 1/1/1 25-30 jaar nu aan 2.7% zou ik zeker overwegen.


okinawa
[ bankshopper ]
woensdag 29 mei 2013
23:13
@ Charlotte Tommy
Hoe was je afspraak bij Vlaams Leenkantoor?
Ben super benieuwd!


MDS
[ bankshopper ]
dinsdag 28 mei 2013
22:35
stoffel87: ik zat er inderdaad naast wat kapitaalsaflossingen betreft, die stijgen inderdaad bij dalende rente. Toch lijkt het plaatje bij dalende rente mij een stuk voordeliger bij een accordeon.
Zoals ik al zei, nu betalen we af aan 1,32% waar we de lening zijn aangegaan op 4,3%. Het maandbedrag ligt vast, dus betekent dat dat binnen dat maandbedrag het kapitaalaandeel nu zeer groot is.

Concreet hebben we een 25/30-accordeon waarvan na zes jaar (net de jaarlijkse indexering gehad dus zekerheid voor komend jaar) reeds 30% van het kapitaal zal afbetaald zijn.
Ter vergelijking: hadden we een gewone variabele 1/1/1 genomen met zelfde percentages en herzieningen, dan zouden we nu 20% afbetaald hebben ipv de 30% van de accordeon.


stoffel87
[ bankshopper ]
dinsdag 28 mei 2013
14:45
Een gewone variabele lening kan ook zijn voordelen hebben.
Ikzelf betalen nu ons 4de jaar af van onze 1/1/1 lening. Aangezien we nog bijlange niet aan onze maximale rentevoet zijn geraakt, zorgt dit ervoor dat onze maximum maandelijkse betaling al goed gezakt is.
En ieder jaar dat we niet de maximum rente/aflossing moeten betalen zakt steeds onze toekomstige maximale maandelijkse afbetaling.
Betreft de kapitaalaflossingen bij een normale variabele lening: ik betaal nu minder per maand aan de bank af, echter vermindert ons openstaand kapitaal sneller. Dus minder betalen en toch zakt het openstaand kapitaal sneller.


MDS
[ bankshopper ]
dinsdag 28 mei 2013
9:43
spock2, kan je aangeven wat je minder transparant vindt aan een accordeon dan een klassieke variabele lening?

Uiteindelijk is een accordeon gewoon een variabele lening in tijd, met dezelfde voorwaarden als een 1/1/1 (jaarlijkse herziening, vastgelegde cap van 3% (meestal) of maximale verdubbeling). De voordelen zijn dat je maandbedrag vastligt en dat de maximale lengte ook vastligt (neem geen accordeons zonder maximale lengte).

Persoonlijk heb ik 5 jaar geleden een accordeonlening afgesloten en betaal ik nu al 4 jaar aan zeer lage percentages af (1.3% komend jaar). Groot voordeel voor mijn situatie: een gewone variabele lening houdt de kapitaalsaflossingen gelijk, maar met de accordeon vergroot je maandelijkse kapitaalbetaling wanneer de rente daalt.

Ik heb dus de afgelopen jaren erg veel kapitaal afbetaald en ben onverdeeld positief. In deze tijden van lage rente zou ik echter opletten met een accordeon. Wanneer de rentes stijgen zal de kapitaalaflossing ineens tergend traag gaan.


CharlotteTommy
[ bankshopper ]
maandag 27 mei 2013
22:18
Ook ik heb morgen een afspraak met Vlaams leenkantoor. Heb ook nog niets over hen gehoord. Dus als iemand er iets over kan vertellen, laat het me weten.
Alvast bedankt.


spock2
[ bankshopper ]
woensdag 22 mei 2013
13:56
Ze spreken op hun website van "vaste" accordeon.

Dit is een lening met variabele rentevoet, maar in plaats van de afbetaling aan te passen past men de looptijd aan. Meestal staat er een maximale verlenging op, bvb 25 jaar die maximaal 30 jaar kan worden.

Persoonlijk spreekt deze formule mij helemaal niet aan, niet transparant, mocht je toch voor deze formule gaan vraag ook elders offertes voor een soortgelijke formule, en vergelijk zeker het worst case scenario met een vaste en gewone variabele.


cera
[ bankshopper ]
zondag 19 mei 2013
17:16
Zijn dit vastgoedmakelaars ?
Want hier kreeg ik onlangs ook een aanbod van... nu hoorde ik van anderen dat uitsluitend banken fiscaal inbrengbare hypotheciare leningen konden uitkeren. Als dit een lening betreft bij dergelijke makelaar zou dit een probleem kunnen opleveren ifv fiscaliteit... of ze hebben mij iets wijsgemaakt ;)


okinawa
[ bankshopper ]
zaterdag 18 mei 2013
16:39
Beste draaimedaris en andere bankshoppers,

Ben ook uitgekomen op Vlaams Leenkantoor nv: super scherpe rentevoeten!!.. en ik stel me dezelfde vraag als draaimedaris..

Draaimedaris, ben je uiteindelijk met hun in zee gegaan? anderen die ervaringen hebben met deze kredietinstelling?





  U moet zich aanmelden om te kunnen reageren op dit aanbod.

 
 

nog geen account?
 
Voorstel zoeken
Schuldsaldo toevoegen
Schuldsaldo zoeken

[ advertentie ]









www.renteopdevoet.be |  www.rodv.be |  disclaimer / gebruiksvoorwaarden |  adverteren
Renteopdevoet.be® - 2010