Registreer aanmelden
 
   
  Skip Navigation Links  
 
Renteopdevoet.be - Forum  

◄ Alle rubrieken
◄ Terug naar 'Bankshoppen algemeen'

Dossier annuleren om naar andere bank te gaan nog voor akte
door awaces op maandag 14 november 2016 - 18:35

Wij kampen momenteel met een klein probleempje.

Op 1 oktober 2016 gingen wij langs bij bank X om een lening te tekenen.
Vooraf werd aangegeven dat wij een lening gingen krijgen van 1.67%. Van zodra we bij de bank waren bleek dat de rente van 1.67 nu al 1.74 was geworden.

We sloten een compromis dat de dossierskosten van 320 euro gingen wegvallen en dat we 10% korting gingen krijgen op onze schuldsaldoverzekering indien het tarief niet meer omlaag ging. (Achteraf gezien was het vanzelfsprekend dat de bank die rente gewoon ging behouden)

Op het gesprek zelf, was er ook sprake van 350 euro dossierskosten, terwijl dit voordien nog 320 euro was. De bankdirecteur verklaarde dat de dossierskosten vanaf 1 oktober stijgen maar dat dit voor ons dus nog het oude bedrag zal zijn.
Ondanks de overtuigingstechnieken (rente's stijgen, u zal snel moeten reageren) die de bankier gebruikte om ons te overtuigen is hij daar helaas dus toch in geslaagd.

De bank werkt voornamelijk digitaal en ging het dossier inscannen en plaatsen op een online portaal waar een account werd aangemaakt voor ons. Tot op heden is dit nog steeds niet beschikbaar!

Enkele dagen later hebben wij een aantrekkelijker voorstel ontvangen van bank Y die ons een krediet kon verlenen voor 1.6%.

Op 28 oktober 2016 belden wij de bank op en verklaarden dat wij niet meer verder zullen gaan met de bank. De medewerkster verklaarde dat ze dit ging doorgeven en als er verder nog zaken zijn dat ze contact gingen opleggen met ons.
Ondanks wij niks hoorden van de bank besloot ik toch om dit nogmaals schriftelijk (via mail) te bevestigen aan de kantoordirecteur.
Ook hierop heb ik nooit reactie gehad.

Nu hebben wij enkele dagen terug een brief ontvangen van de bankvoor een medische keuring ivm de schuldsaldoverzekering.
Vandaag alsook een brief ontvangen waarin ze verzoeken om het bedrag van 350 euro zo snel mogelijk over te maken. Wij hebben hier echter nog een papier liggen die ondertekend is waarop staat dat wij 320 euro verschuldigd zijn. Er wordt echter nergens iets vermeld dat wij het contract willen opzeggen.

Graag raad.
3232 keer bekeken - 1 antwoord(en)basejumper
[ bankshopper ]
vrijdag 18 november 2016
15:58
Normaal heeft u een aanvraag woonkrediet getekend. Daar staan de dossierkosten in vermeld. Als wat aangerekend wordt afwijkt van wat daarop staat kan u perfect weigeren en een klacht indienen bij de ombudsman van betrokken bank. eventuaal nadien Ombudsman Febelfin. Als de kosten overeenstemmen met wat u tekende zal u die moeten betalen. Mondelinge afspraken zijn ondergeschikt aan wat op papier staat.
  U moet zich aanmelden om te kunnen reageren op dit aanbod.

 
 

nog geen account?
 
Voorstel zoeken
Schuldsaldo toevoegen
Schuldsaldo zoeken

[ advertentie ]
www.renteopdevoet.be |  www.rodv.be |  disclaimer / gebruiksvoorwaarden |  adverteren
Renteopdevoet.be® - 2010