Registreer aanmelden
 
   
  Skip Navigation Links
Startpagina
Rentezoeker
Mijn rente op de voet
Bedrijvengids
Forum
Contact
 
 
Renteopdevoet.be - Forum  

◄ Alle rubrieken
◄ Terug naar 'Bankshoppen algemeen'

Soepel Woonkrediet
door Lambik op vrijdag 4 juni 2010 - 23:47

Bij Fortis en KBC maken ze veel reclame over hun soepel woonkrediet. Dus bij een variabel tarief kan ik bij elke renteherzieningsmoment (om het jaar igv 1/1/1) bij voorbeeld mijn looptijd verkorten of verlengen. Dit kan dus gratis (tenzij ik de kleine lettertjes nog niet allemaal goed gelezen heb ?) Daarom heb ik naast een variabel tarief op 20 jaar ook een tarief op 15 jaar gevraagd. Deze laatste was beter, want kortere looptijd. Is het dan niet normaal dat ik alvast start om een groot stuk in dit beter 15 jaar-tarief te steken om volgend jaar de looptijd daarvan te wijzigen naar 20 jaar ? Zie ik hierbij iets over het hoofd ? Voorbeeld KBC: Tarief 1/1/1 op 15 jaar = 2,28% (WorstCase vanaf jaar 3= 4,61%) Tarief 1/1/1 op 20 jaar = 2,36% (WorstCase vanaf jaar 3= 4,77%)
3316 keer bekeken - 5 antwoord(en)







mountainbiker
[ ]
woensdag 9 juni 2010
22:02
Het verwondert me dat de bank een onderscheid maakt in de rentevoet op basis van de looptijd die je kiest. Interne rentes voor deze formule zijn niet afhankelijk van de looptijd aangezien de bank zich ook maar jaar per jaar indekt. Het is een feit dat er in theorie een maximum verlenging of inkorting vermeld staat alleen zal het in de praktijk zelden zo strikt toegepast worden. Bij grote inkorting ook altijd kijken naar je fiscaliteit: een jaar fiscaal voordeel weggooien tegenover een jaar extra rente betalen .... Eén van de mooiste opties in variabele is het gratis omschakelen van gelijke terugbetalingen naar gelijke kapitaalsalflossingen ... kan je heel veel voordeel uithalen maar wordt weinig op gewezen.

Hypooken
[ ]
woensdag 9 juni 2010
21:39
Let ook wel op de impact van die 'flexibele' troef. Afhankelijk van het onleende bedrag en de looptijd, kan het zijn dat door de verlenging toe te passen het maandbedrag niet substantieel daalt.

Damiaan
[ bankshopper ]
dinsdag 8 juni 2010
23:11
@Hypooken : klopt

Hypooken
[ ]
maandag 7 juni 2010
23:27
Als ik mij goed herinner kan je de looptijd met max 20% verlengen: 15 jaar zou dus max 18 jaar kunnen worden.

Damiaan
[ bankshopper ]
zondag 6 juni 2010
23:51
Nee, je ziet niets over het hoofd. Ik had onlangs dezelfde bedenking gemaakt. Ik heb zelfs mijn contactpersoon bij KBC hiermee geconfronteerd. Hij kon dit alleen maar bevestigen. Ik ga dit uiteindelijk niet doen omdat mijn maandelijkse aflossing te hoog wordt door vanaf het begin de duur te verkorten. (ik neem een 3/3/3 en geen 1/1/1). Denk je dat een gelijkaardige loophole bestaat met de mogelijke formulewijziging bij herziening? bvb van 1/1/1 naar 3/3/3 of omgekeerd.




  U moet zich aanmelden om te kunnen reageren op dit aanbod.

 
 

nog geen account?
 
Voorstel zoeken
Schuldsaldo toevoegen
Schuldsaldo zoeken

[ advertentie ]









www.renteopdevoet.be |  www.rodv.be |  disclaimer / gebruiksvoorwaarden |  adverteren
Renteopdevoet.be® - 2010