Registreer aanmelden
 
   
  Skip Navigation Links
Startpagina
Rentezoeker
Mijn rente op de voet
Bedrijvengids
Forum
Contact
 
 
Renteopdevoet.be - Forum  

◄ Alle rubrieken
◄ Terug naar 'Bankshoppen algemeen'

Dossierkosten
door Tacfarinas op maandag 6 februari 2012 - 9:23

In menig prospectus online vind ik dat men bij kredietaanbod reeds dossierskosten aanrekent. Betekent dit dat men reeds bij het aanvragen van een 'offerte', een eerste bezoek aan de bank, dergelijke kosten kan verwachten?
2654 keer bekeken - 1 antwoord(en)







tom
[ bankshopper ]
maandag 6 februari 2012
10:20
Dossierkosten worden enkel aangerekend bij het officieel opmaken van het goedgekeurd dossier. Het zou maar al te gek zijn dat je bij elke aanvraag zou moeten betalen. Soms kan het gebeuren dat je dossier afgekeurd wordt en dan is 250 euro of 300 euro (of meer) betalen voor niets toch een groot bedrag. Het is wel zo dat wanneer je je aanvraag getekend hebt ter goedkeuring je instemt met de lening. Wanneer je de week daarop een veel interessanter voorstel krijgt van een concurrent en je toch nog wenst te veranderen je de dossierkosten bij de eerste bank waar je tekende kwijt bent.

Het is dus niet omdat je tekent, dat je al 'vast' zit aan die bank. Je kan mits het betalen van de dossierkosten nog altijd veranderen. Let wel op dat je dit niet te dicht bij de datum van het verlijden van de akte doet. Bij sommige instellingen is een dossier opstellen en goedkeuren iets wat enkele weken kan duren.





  U moet zich aanmelden om te kunnen reageren op dit aanbod.


nog geen account?
 
Voorstel zoeken
Schuldsaldo toevoegen
Schuldsaldo zoeken

[ advertentie ]









www.renteopdevoet.be |  www.rodv.be |  disclaimer / gebruiksvoorwaarden |  adverteren
Renteopdevoet.be® - 2010