Registreer aanmelden
 
   
  Skip Navigation Links
Startpagina
Rentezoeker
Mijn rente op de voet
Bedrijvengids
Forum
Contact
 
 
Renteopdevoet.be - Forum  

◄ Alle rubrieken
◄ Terug naar 'Herziening woonkrediet'

Herziening var lening 2,5% uit begin 2010
door JamesBlond op donderdag 29 december 2011 - 12:12

Hallo,

Ik heb in februari 2010 een variabele lening afgesloten voor 120000 op 20 jaar aan 2,5% cap 2,5 bij BNP Paribas onder de voorwaarden vh soepel woonkrediet. Ik was me destijds goed bewust vd lage refete-index, en heb er toen voor gekozen om de maandelijkse leninglast het eerste & tweede jaar op deze manier laag te houden en de kat uit de boom te kijken om ooit over te schakelen naar vast...

Ik denk dat die moment is aangebroken gezien de zeer interessante vaste rentevoeten.. Volgens mijn berekeningen kan dit voor mij een winst betekenen van ongeveer 12 a 15000 euro op de hele rit, afhankelijk vd rentevoet (4% krijgen moet toch te doen zijn).

Klopt dit? Nu ik vermoed dat als ik bij fortis blijf er zowieso een wederbeleggingsvergoeding moet betaald worden van 3x de huidige interest + nog wat dossiertoestanden, wat dus iets van een 1000€ zou betekenen. Ik kan nl. niets terugvinden in de voorwaarden van hun soepelwoonkrediet dat dit kosteloos kan gebeuren.

Zit ik hier totaal ernaast, of kan dit kloppen, want zo'n financiële expert ben ik zeker niet

Grtz
4824 keer bekeken - 6 antwoord(en)







slamens
[ bankshopper ]
maandag 23 januari 2012
18:03
De referte index A is nu weer serieus gezakt , dus bij uw herziening in februari zal de referte waarschijnlijk lager liggen dan een jaar geleden. Ik zit in een quasi identieke situatie (gekocht februari 2010) en ga mijn variabele rente voorlopig houden, als ik nu naar vast ga ligt mijn rente zeker hoger op korte termijn, en op lange termijn weet je toch niet wat er gaat gebeuren.

drWie
[ bankshopper ]
maandag 23 januari 2012
16:23
Wij hebben net een herfinanciering bekomen bij onze huisbank. De grote banken doen inderdaad moeilijk, maar dreigen met een volledige overstap (zelfs via een makelaar) schijnt te helpen...

De referte-indexen van december waren extreem hoog, en die indexen zijn van toepassing op alle voorstellen die je bij een bank krijgt in januari. Je kan nu met gemak een tarief krijgen dat lager ligt dan de referte-index. Wij hebben nu geherfinancierd aan 4,02 op een kleine 18 jaar, 5 jaar variabel, en de index staat aan 4,58. Schrik niet, onze nieuwe rentevoet is nu net iets hoger dan wat we tot nu toe hadden, maar de kans op toekomstige dalingen is wel groot (en we hebben een stukje vervroegd terugbetaald, anders hadden we dit niet gedaan natuurlijk).

Dus, een omschakeling naar vast hoeft niet per se de beste keuze te zijn, er zijn opportuniteiten aan de (semi-)variabele kant ook!


Euhm
[ bankshopper ]
woensdag 18 januari 2012
12:35
Ik heb een gelijkaardig probleem. In mei 2010 leende ik op 25 jaar bij BNP Parisbas aan 2,36 % variabel 1 1 1. Dit was ongeveer 65% van de waarde van het pand. Momenteel zit ik aan ongeveer 3%.

Eerst en vooral zou ik graag een stukje bijlenen om een garage te kopen maar de beste rentevoet die ik krijg van BNP Parisbas is 4,42%. Wanneer ik rondsurf op deze website zie ik heel andere rates...3,5% lijkt geen uitzondering.

Daarnaast zou ik ook alles willen omzetten naar een vaste rentevoet voor de komende 23 jaar. Ik snap niet hoe iedereen aan die gunstige tarieven komt.

Ik heb mijn ssv bij BNP in 1 keer betaald.

Enig advies?


traxelquadrio
[ ]
maandag 2 januari 2012
21:25
Destijds 2,25% variabel geleend; Twee herzieningen gehad maar rentevoet bleef onveranderd. Aangezien ik nu redelijk veel kapitaal heb afgelost, betekent dit nu maximaal 4,25% in worst case scenario. Overstappen naar vast heeft dus (in mijn geval) geen zin. Best deze rekenoefening ook zelf even maken

tom
[ bankshopper ]
maandag 2 januari 2012
21:09
Een lening herzien bij je thuisbank geeft je geen sterke onderhandelingspositie. Ook zijn de rentevoeten voor herzieningen meestal wat hoger dan voor nieuwe leningen. Dit is en blijft een "geste" van de bank. Normaal gezien kan je van variabel naar vast zonder al te veel kosten binnen dezelfde instelling. Maar verwacht geen identieke rentevoeten zoals personen die een nieuwe lening afsluiten.

Hét moment om over te schakelen ligt alweer enkele maanden achter ons, toen er rentevoeten van 3,5% vast de deur uitgingen. Nu staat ze weer wat hoger maar historisch gezien nog altijd bijzonder laag.

Ik vrees dat je om sterk in je schoenen te staan toch beter enkele voorstellen van andere banken ook zal moeten hebben die aantonen dat (met kosten) een overstap naar een andere bank voor jou interessanter is. Dan zullen ze wel een efforke doen ;-)


sfromb
[ bankshopper ]
maandag 2 januari 2012
15:54
Ik zit met een gelijkaardige situatie en ben ook wel benieuwd naar meningen hierover.
Begin 2010 een lening aangegaan bij KBC van 115.000 met een variabele rentevoet van 2,65% (referteindex 0,8). Het ziet er naar uit dat deze sterk aan het stijgen is. Is het de moment om over te schakelen naar een vaste rentevoet? Ik heb wel de indruk dat KBC zeer weigerachtig staat voor een herziening. Is een herziening in mijn situatie aanbevolen en hoe pak je dit het beste aan?





  U moet zich aanmelden om te kunnen reageren op dit aanbod.


nog geen account?
 
Voorstel zoeken
Schuldsaldo toevoegen
Schuldsaldo zoeken

[ advertentie ]









www.renteopdevoet.be |  www.rodv.be |  disclaimer / gebruiksvoorwaarden |  adverteren
Renteopdevoet.be® - 2010