Registreer aanmelden
 
   
  Skip Navigation Links
Startpagina
Rentezoeker
Mijn rente op de voet
Bedrijvengids
Forum
Contact
 
 
Renteopdevoet.be - Forum  

◄ Alle rubrieken
◄ Terug naar 'Schuldsaldoverzekering'

SSV ING
door zoef op donderdag 11 maart 2010 - 11:29

Hallo, Kan er mij iemand zeggen of de SSV bij ING jaarlijks opzegbaar is? Bijtelen ze voorwaarde van de SSV en de brangverzekering vast in de crediet acte? Indien niet, kan je na een jaar de (dure) SSV van ING opzeggen en elders gaan. zoef
3265 keer bekeken - 3 antwoord(en)







SenT
[ ]
vrijdag 12 maart 2010
13:24
vervolg: en dus geen verduidelijking met hoeveel de rentevoet dan wel zou stijgen. Tracht dus bij je bankier een kopie van de voorwaarden van het kredietaanbod te verkrijgen zodat je deze op je gemak kan lezen vóór je aanbod tekent. Idem voor de voorwaarden van je SSV. Wacht niet om het te verduidelijken tot je bij de notaris bent want dan is het al te laat.

SenT
[ ]
vrijdag 12 maart 2010
13:20
Het zal wel duidelijk in je kredietaanbod (= hetgene je bij de bank tekent om hun tarief officieel te aanvaarden) staan zal een formule zijn in de aard van: "dit tarief wordt aan de kredietnemer gegeven onder de volgende bijzondere voorwaarden (...). Indien tijdens de looptijd van de lening blijkt dat de kredietnemers zich niet meer aan deze voorwaarden houden staat het de kredietverstrekker vrij om de rentevoet aan te passen". hangt er wat vanaf hoe het is geformuleerd maar is echt wel verstrengd zodat je er niet meer onderuit kunt. Mocht je ermee akkoord gaan, laat dan ook in je contract vastzetten met hoeveel de rentevoet wijzigt als jij je er niet aanhoudt. Bij KBC stond er iest als "dan geldt de voordelige rentevoet niet meer"

tom
[ bankshopper ]
donderdag 11 maart 2010
13:59
Het zou mij sterk verbazen. Zeker met de tarieven die ING vandaag geeft lijkt me een contractuele verplichting voor de SSV onvermijdbaar. Bij veel banken is het basistarief van je lening meestal 0.5% hoger. Je krijgt hierop 0.5% korting wanneer je de bijkomende producten zoals SSV en/of brandverzekering neemt. Ik zou dus zeggen dat je je ssv niet kan opzeggen, maar mensen met praktijkervaring de laatste weken bij ING kunnen deze vraag beter beantwoorden.




  U moet zich aanmelden om te kunnen reageren op dit aanbod.

 
 

nog geen account?
 
Voorstel zoeken
Schuldsaldo toevoegen
Schuldsaldo zoeken

[ advertentie ]









www.renteopdevoet.be |  www.rodv.be |  disclaimer / gebruiksvoorwaarden |  adverteren
Renteopdevoet.be® - 2010