Registreer aanmelden
 
   
  Skip Navigation Links  
 
Renteopdevoet.be - Forum  

◄ Alle rubrieken
◄ Terug naar 'Herziening woonkrediet'

Negatieve Rente
door Fred50 op dinsdag 13 januari 2015 - 21:39

Mijn rentevoet is binnenkort aan herziening toe op basis van de volgende formule : Referteindex C* 0.423%/3.984%. Referteindex C is nu voor het eerst negatief. In de voorwaarden staat dat de rente met maximaal 0.407% kan stijgen maar niet hoeveel hij kan dalen. Betekent dit dat ik geld terug krijg ?
7035 keer bekeken - 15 antwoord(en)12
Francky06
[ bankshopper ]
zaterdag 27 oktober 2018
7:01
Krijg een betaalbare lening van elk type tegen een vaste rentevoet van 2%.

Wilt u een individueel of collectief bedrijf oprichten? Wij bieden alle soorten leningen aan tegen een rentevoet van 2%. En u krijgt uw lening op uw bankrekening binnen 24 uur na de wettelijke goedkeuring en verklaring van uw kredietoverschrijving. Het zal leuk zijn om uw antwoord te ontvangen als u geïnteresseerd bent.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen:

BKR LENING
bkrlening@aol.com


Negarente770
[ bankshopper ]
maandag 22 oktober 2018
1:14
Hey allemaal, jullie berichten zijn van al een hele poos geleden. Ik heb nu nog steeds eelfde probleem met KBC die been stijf blijft houden. Zijn er kandidaten om samen advocaat onder de arm te nemen op basis van ‘no cure-no pay’...? Kwestie van gezond verstand...!

JayC
[ bankshopper ]
donderdag 24 november 2016
12:30
Fred50, wat was het resultaat met Crefius? Ik heb hen onlangs ook gecontacteerd over mijn contract van 2007. Ik wacht op een antwoord:

Om de 3 jaar wordt de rentevoet van mijn hypothecaire lening herzien.
Volgens jullie brief van 20 oktober, zou mijn nieuwe rentevoet vanaf 1 december de volgende zijn : -0,0221%
Daarmee ga ik akkoord.

Maar in jullie brief van 20 oktober schrijven jullie:
"Cependant, le taux ne peut toutefois jamais être inférieur à 0% mensuel, de sorte que c'est ce taux qui sera appliqué".
Daarmee ga ik niet akkoord. Dit is tegenstrijdig met ons contract, waarin volgende bepaling staat :
"La variation de taux d'intérêt n'est pas limitée à la baisse".

Gelieve jullie fout dus te corrigeren en een rentevoet van -0,0221% (maandelijks) toe te passen op mijn lening in plaats van 0%.


Driessen
[ bankshopper ]
maandag 29 augustus 2016
16:29
Er zijn al negatieve rentes uitgedeeld op woonkrediet in Nederland. https://erwt.org/2016/03/02/negatieve-rente/ (Goede algemene blog over Negatieve rente overigens)

tom
[ bankshopper ]
donderdag 29 januari 2015
15:33
Ter info: De bank zal u geen negatieve interest betalen. Niet beginnen dromen dus ;-)

spock2
[ bankshopper ]
donderdag 29 januari 2015
14:48
In mijn akte staat expliciet dat de rente niet negatief kan worden.
Als dit bij jou niet het geval is zie ik niet waarom je rentevoet niet negatief zou kunnen worden.

Met een negatieve rentevoet zou ik zeker overwegen om tegen het einde van de 'negatieve periode' vervroegd af te lossen als de wederbeleggingsvergoeding dan ook negatief is....

Laat ons aub weten wat het wordt...


Fred50
[ bankshopper ]
maandag 26 januari 2015
20:00
Ik heb nogmaals de tekst doorgenomen. Nergens wordt vermeld dat de rente niet kan negatief zijn. Ook wordt nergens vermeld dat er een maximale daling kan zijn, gelijklopend aan de maximale stijging. Ik ga er dus vanuit dat mijn rente negatief zal zijn.

avis
[ bankshopper ]
maandag 26 januari 2015
19:05
De bijzondere bepalingen heb ik niet direct bij de hand. Ik weet alleen wel dat er in de toenmalige pdf's van kbc omtrent de tarieven duidelijk vermeld werd dat er geen negatieve intrest kon zijn. Als je ze nu opzoekt, kom je hetzelfde tegen. Ik zou het eens moeten nazoeken in de bepalingen mr ik vrees er voor.

Fred50
[ bankshopper ]
zaterdag 24 januari 2015
13:54
Avis, graag had ik geweten of in de algemene en/of bijzondere voorwaarden iets vermeld wordt omtrent maximale stijging en daling. Het feit dat men geen geld terugkrijgt als men geld leent lijkt mij logisch maar als de overeenkomst anders stipuleert, beide partijen akkoord gaan en er geen wettelijk strijdige bedingen zijn, dan vind ik dat de correcte uitvoering moet geëist worden. Nazicht van een aantal andere leningen leert mij dat er steeds sprake is van maximale stijging én een maximale daling. In de door ons getekende overeenkomst is er enkel sprake van een maximale stijging. Het feit dat de bank vergeet op te nemen dat er ook een maximale daling is is niet mijn probleem.
Daarenboven is er nog een issue met de ristorno. Deze bedraagt in mijn geval 0.5 % wat bij een effectieve rente van 2 % een kwart retourneert. Bij een negatieve rente van bijvoorbeeld 0.2 % moet men daarbovenop nog 2.5 * dit bedrag als ristorno ontvangen.
Zijn er nog anderen in deze specifieke situatie ?


avis
[ bankshopper ]
zaterdag 24 januari 2015
8:35
Ik zit in een gelijkaardige 3jaarlijkse situatie: basisrentevoet 2,75 met aanvangsindex van 4,02. Over een paar maanden wordt dit herzien. Dus dat wordt vermoedelijk flink negatief. Mr ik kan mij niet indenken dat geld krijgen er bij zal zijn? Ik vermoed dat dit een renteloze lening zal worden. Hoe wordt dit berekend dan? Openstaand kapitaal verrekend met de looptijd?

12  U moet zich aanmelden om te kunnen reageren op dit aanbod.

 
 

nog geen account?
 
Voorstel zoeken
Schuldsaldo toevoegen
Schuldsaldo zoeken

[ advertentie ]
www.renteopdevoet.be |  www.rodv.be |  disclaimer / gebruiksvoorwaarden |  adverteren
Renteopdevoet.be® - 2010