Registreer aanmelden
 
   
  Skip Navigation Links
Startpagina
Rentezoeker
Mijn rente op de voet
Bedrijvengids
Forum
Contact
 
 
Renteopdevoet.be - Forum  

◄ Alle rubrieken
◄ Terug naar 'Herziening woonkrediet'

Herziening variabele lening
door smettuh op maandag 14 juli 2014 - 14:49

Lening:
- Variabel 1/1/1
- 20 jaar
- 230.000
- 2.3%
- referteindex 0.77

De lening is gestart ergens maart 2010 en bekomen in een periode waarbij vast 3.95% heel goed was.
Toen zat ik reeds op rodv en er was duideljik geen discussie dat dit de juiste keuze was.
Wel ging ik er vanuit dat de lening alleen maar ging stijgen omdat de crisis niet zou blijven duren en de referteindex uitzonderlijk laag stond.

Nu zijn we dus echter bijna 5 jaar verder en lenen we elk jaar ruim onder de 2%. De referteindex kon dus nog lager ... Natuurlijk is dat nu niet meer het geval en moet je volgens mij gewoon voor een goede vaste gaan.

Als ik die vaste rentes van vandaag zie ... dan zegt mijn buikgevoel dat onder de 3% op 15 jaar zeker mogelijk is. Ook al betreft het een herziening.

Wat zouden jullie doen? Ik hou mijn intresten bij en voorlopig betaal ik zeer veel kapitaal af dankzij de lage intrestvoet. Een rente stijging zal dan ook elk jaar minder invloed betekenen omdat het aandeel kapitaal snel daalt.
3495 keer bekeken - 3 antwoord(en)







emeryf
[ bankshopper ]
zaterdag 26 juli 2014
22:12
Juano ik volg je wel. Volgens mij blijft de rente nog 5-8 jaar lang laag schommelen. Daarna is het koffiedik kijken maar lijkt het er wel op dat er terug echte groei is: groei: geld lenen wordt duurder. Dus misschien zit je nu niet zo slecht met een variabele lage. Anderzijds: wanneer stap je nu net over naar een vaste: héél moeilijke vraag want je weet niet wat en wanneer er spectaculaire verhogingen komen

juano
[ ]
vrijdag 25 juli 2014
12:26
ik zit exact met hetzelfde scenario maar met rente van 2.80 % ! ik moet nu nog 15 jaar betalen! maar mijn buikgevoel zegt dat de rente nog zeker een aantal jaren laag gaat blijven! economie is belangen nog niet hersteld! Europa blijft in een crisis zitten dus blijft de rente laag! of denkt hier iemand anders over.. rente is bekomen bij KBC

emeryf
[ bankshopper ]
vrijdag 25 juli 2014
11:19
veel hangt af van de quotiteit: ik zit onder 50 quotiteit en krijg voor een vaste op 20 jaar 2,57 (herziening lening andere bank), dus op 15 jaar ligt dit denk ik rond 2,10-2,3 (in mijn geval). Het enige waar je wel mee zit is de nieuwe hypothecaire kosten+wederbelegging etc.

Ik zou eerder dus bij je bank aankloppen en kijken wat daar 'vast' mogelijk is binnen je eigen hypotheek. Het gewone bankshoppen gaat voor jouw niet op aangezien je nergens een rentevoordeel gaat kunnen halen bij een andere bank he. Dit voorstel kan je dan nog tov het worstcasescenario van je huidige lening leggen en dan beslissen.





  U moet zich aanmelden om te kunnen reageren op dit aanbod.


nog geen account?
 
Voorstel zoeken
Schuldsaldo toevoegen
Schuldsaldo zoeken

[ advertentie ]









www.renteopdevoet.be |  www.rodv.be |  disclaimer / gebruiksvoorwaarden |  adverteren
Renteopdevoet.be® - 2010