Registreer aanmelden
 
   
  Skip Navigation Links
Startpagina
Rentezoeker
Mijn rente op de voet
Bedrijvengids
Forum
Contact
 
 
Renteopdevoet.be - Forum  

◄ Alle rubrieken
◄ Terug naar 'Herziening woonkrediet'

Herziening lening met "zware" SSV
door Druppelke op dinsdag 29 juli 2014 - 12:58

Ik ben in 2012 een woonlening aangegaan aan 3,90% voor een lening van 130000 EUR op 25 jaar. Dit was niet mijn beste rentevoet dat ik indertijd kreeg. Omwille van een zware medische aandoening in het verleden kwam deze bank mij het meest voordelig uit omwille van de SSV. (+- 8000 EUR, 100% gedekt met een stevige verhoogde bijpremie tijdens de eerste jaren)

Omdat de rentevoeten nog verder gedaald zijn, had ik graag eens met mijn bank besproken wat de mogelijkheden zijn om een renteherziening te bekomen.

Welke slagkracht heb ik bij mijn bank om een verlaging te bekomen?
Kan ik mijn SSV meenemen naar een andere bank & loskoppelen van de lening?
Hoe kan ik dit het best aan boord leggen?

Thx!
3404 keer bekeken - 4 antwoord(en)







scweuly
[ bankshopper ]
maandag 15 september 2014
9:13
Bij mijn eigen thuisbank heb ik voor een herziening van 135000 op 20 jaar 3,08% als voorstel gekregen nadat mijn beste voorstel van een andere bank 2,51% was op 20 jaar. Dus met een voorstel van een andere bank rond 2,5% denk ik dat er nog wel 0,2% afkan.

druppelke
[ bankshopper ]
zondag 14 september 2014
22:06
Ik heb een bescheiden voorstel gekregen van mijn bank, nl. een verlaging van rentevoet van 3,90% naar 3,29% en een inkorting van de termijn (van 23 jaar naar 20 jaar).

Volgens de simulator van Spaargids.be maak ik in dit scenario een kleine winst van bijna 9000 EUR... maar of dit genoeg is? Ik zou andere banken kunnen interpelleren, maar dan zit ik weer met de SSV problematiek.


spock2
[ bankshopper ]
vrijdag 1 augustus 2014
14:16
Ga eerst bij enkele andere banken langs.
Speel ze tegen elkaar uit en vraag voorstellen, maar vermeld uw medische toestand niet.

Met het rentevoorstel (enkel de rentevoet en termijn) gaat u naar uw huidige bank voor een tegenvoorstel. Deze zullen tevreden zijn met de huidige SSV.





emeryf
[ bankshopper ]
dinsdag 29 juli 2014
19:32
Niks beter dan het bij een andere bank even te vragen natuurlijk maar wij zitten ongeveer in het zelfde geval. Onze mogelijk nieuwe bank heeft gezegd dat ze 100% SSV verplichten op de lening. Dus stelde ze ons voor 100% op 1 persoon te nemen, en dan vrij de markt af te gaan voor de 2de persoon. Ondertussen de oude SSV (70% van de 2de persoon) laten openstaan bij andere bank. Je kan een SSV dus koppelen aan een andere (nieuwe) lening zolang termijn even lang of minder is/bedrag even lang of minder is (dan ben je wel even 'oververzekerd'). Blijkt dat we geen goedkopere vinden blijft deze SSV staan, vinden we er wel één dan switchen we. Dit alles in de veronderstelling dat we naar een andere bank gaan.

Neem een voorstel van een andere bank mee naar je eigen bank en zij zullen zien wat ze kunnen doen en of herfinancieren lukt. Volgens mij is er weinig kans dat ze je SSV veel goedkoper gaan aanbieden weliswaar.





  U moet zich aanmelden om te kunnen reageren op dit aanbod.

 
 

nog geen account?
 
Voorstel zoeken
Schuldsaldo toevoegen
Schuldsaldo zoeken

[ advertentie ]









www.renteopdevoet.be |  www.rodv.be |  disclaimer / gebruiksvoorwaarden |  adverteren
Renteopdevoet.be® - 2010